5 tipuri de candidati dificili si cum sa le faceti fata in cadrul interviurilor

5 tipuri de candidati dificili si cum sa le faceti fata in cadrul interviurilor

Indiferent daca ati lucrat in recrutare timp de doua luni sau douazeci de ani, probabil ca ati intampinat probleme create de candidatii dificili. Vestea buna este ca exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a gestiona situatiile create de acestia in cadrul interviurilor pentru angajarea cadrelor medicale pe viitor.

Iata cum sa recunoasteti candidatii dificili si cum sa gestionati interviurile cu acestia:

Candidatul pretentios

Adesea, un astfel de candidat va parea increzator si va va da impresia ca este stapan pe situatie si pe cunostintele sale din simplul fapt ca va dori sa respectati cerintele sale atunci cand va veni la interviu.

Candidatul pretentios prefera sa nu aiba interviuri dimineata devreme, va solicita decontarea transportului pana la locatia unde se va desfasura interviul si va dori sa stie cat mai repede care este salariul.

Trebuie sa aveti o conversatie sincera cu candidatii de genul acesta, deoarece daca veti incerca sa negociati cu acestia de la inceput, interviul va decurge greu si va veti incarca negativ. Chiar daca aveti tendinta sa faceti mereu tot ce va sta in putinta pentru a satisface solicitarile candidatilor, in cazul in care cerintele acestora depasesc limitele, este indicat sa le spuneti de la inceput care sunt regulile si sa aleaga singuri daca mai vor sa participe la interviul de angajare sau nu.

Candidatul supra-increzator

Probabil ca ati intalnit candidati care sunt atat de increzatori in sine incat vor incerca sa treaca peste intrebarile introductive deoarece nu le considera necesare. Ei vor avea asteptari salariale uriase care depasesc cu mult suma potrivita pentru experienta acestora. Ei vor termina interviul cu intrebari precum „Cand incep?”.

In acest caz, este indicat sa le adresati de la inceput cat mai multe intrebari, deoarece acestea ii vor scoate din zona de confort si le va reaminti ca trebuie sa va demonstreze ca ei sunt potriviti pentru acel job si ca pot trece in etapa urmatoare.

Daca sunt atat de buni asa cum sustin, vor intelege ca trebuie sa-si schimbe abordarea, sa aduca niste dovezi solide despre abilitatile lor si sa-si demonstreze cunostintele.

Candidatul insistent

Acesti candidati inteleg ca dupa interviu va urma o perioada de asteptare in care sunt analizati toti candidatii inainte de a se lua o decizie, dar insista sa afle cat mai repede raspunsul. Acestia nu numai ca vor aplica pentru fiecare job care apare pe site-ul spitalului, dar va vor trimite e-mail in fiecare zi pentru a va intreba care este decizia finala.

In acest caz, este bine sa opriti actiunile venite din partea candidatilor insistenti si sa ii asigurati ca vor fi anuntati in momentul in care se va lua o decizie finala, iar insistenta lor nu va schimba in niciun fel rezultatul.

Candidatul care vrea sa para ceea ce nu este

Un astfel de candidat va avea o prezenta remarcabila in cadrul interviului de angajare. Acesta va folosi numai termeni de jargon, termeni de specialitate din domeniul medical, pentru a demonstra ca detine cunostintele necesare pentru ocuparea jobului. De asemenea, acesta va va surprinde printr-un CV bine organizat si o scrisoare de intentie atent formulata.

Cu toate acestea, in momentul in care va fi suspus unor probe practice, acesta va demonstra ca nu are experienta necesara si va dezamagi.

Cea mai mare problema pe care o veti intampina la acesti candidati va fi ca vor continua sa aplice pentru a ocupa unul dintre joburile pe care le veti oferi, remarcandu-se si pe viitor cu o prezenta ireprosabila la interviu.

Un truc bun pentru a gestiona astfel de situatii este de a-i pune inca de la inceput sa demonstreze practic ceea ce stiu, fara sa fiti intimidati de jargonul lor.

Candidatul care se teme de interviu

Acest tip de candidat va va frustra cel mai mult. Candidatul care se teme de interviu, de cele mai multe ori, este o mina de aur, este potrivit pentru jobul in cauza, dar nu va sti cum sa se promoveze, iar in cadrul interviului va fi coplesit de emotii.

Acestuia ii va fi greu sa vorbeasca cu incredere despre abilitatile si experienta sa, chiar daca sunt potrivite pentru ocuparea jobului.

Vestea buna este ca un astfel de candidat are nevoie doar de putina siguranta pe abilitatile sale si totul va decurge cum trebuie. In acest caz, este indicat sa il sustineti, sa il incurajati sa vorbeasca deschis despre experienta sa remarcabila si, cel mai probabil, acesta va ocupa jobul.

Astfel, pe viitor, cand veti intalni unul dintre candidatii dificili mentionati mai sus, nu intrati in panica, ci actionati ca atare pentru a gestiona situatia, cu siguranta veti imbunatati calitatea si reusita interviurilor.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment