“Cand alegem aceasta profesie, trebuie sa fim siguri ca iubim oamenii!”

“Cand alegem aceasta profesie, trebuie sa fim siguri ca iubim oamenii!”

Va invitam sa faceti cunostinta cu doamna Ramona Craioveanu, asistent medical generalist pe sectia de chirurgie cardiovasculara la Spitalul Monza. Pe doamna Craioveanu am cunoscut-o la scurt timp dupa ce a hotarat sa se intoarca in Romania, dupa 7 ani in care profesat in Belgia. Despre lucrurile pe care le-a realizat acolo si despre ce a motivat-o sa se intoarca in tara sa, vom afla intr-un nou articol din seria MEDInspiration.

Despre inceputuri si alegerea unei cariere in domeniul medical

Doamna Craioveanu ne-a povestit ca tatal sau a fost cel care i-a daruit pasiunea pentru biologie si curiozitatea de a afla cat mai multe despre mediul inconjurator, despre plante, animale si oameni. Aceasta afinitate pentru biologie a pastrat-o pana mai tarziu iar, dupa absolvirea liceului, a decis sa urmeze cursurile Scolii Postliceale Sanitare Antim Ivireanul din orasul sau natal, Ramnicu Valcea, si mai apoi cursurile Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Ecologie si Protectia mediului – profilul biologie. Astfel, doamna Craioveanu a profesat atat ca asistent medical, cat si ca profesor pe catedra de biologie, ecologie si protectia mediului.

“Aceste doua profesii m-au invatat ca, in viata, daca iti doresti cu adevarat ceva, merita sa iti urmezi inima! Am realizat ca omul este o fiinta pe cat de complexa, pe atat de simpla. Importanta este rabdarea, curajul de a cunoaste pe cel de langa tine atat in momentele in care are nevoie de ajutor, cat si in momentele in care are nevoie sa fie indrumat in viata. Sunt bucuroasa cand intalnesc fosti elevi si aflu ca si-au urmat, la randul lor, visul in viata”, marturiseste doamna Craioveanu.

Despre alegerea de a pleca pentru a profesa intr-o alta tara

Un ghid al capitalei Belgiei, Bruxelles, a atras-o intr-o librarie si l-a cumparat, fara sa aiba vreun plan ca, la un moment dat, sa plece pentru a profesa acolo. Despre decizia de a pleca pana la urma in Belgia, doamna Craioveanu ne-a spus ca pur si simplu “asa a fost conjuctura”. Fara sa programeze nimic, in urma cu 7 ani a ales drumul catre Bruxelles. Acolo ne marturiseste ca “a intalnit oameni frumosi, cu suflet frumos”, de la care a invatat multe lucruri care au ajutat-o in dezvoltarea sa profesionala si personala. A ajutat-o foarte mult si faptul ca a iubit dintotdeauna limba franceza, ceea ce a facut-o sa relationeze mai usor cu pacientii si colegii sai din Bruxelles.

“Cred ca este interesant sa lucrezi cu oameni din diferite tari, cu diferite mentalitati, pentru ca asa iti dai seama ca nu esti singur si inveti sa iubesti oamenii, indiferent de limba sau cultura lor.”

In ceea ce priveste beneficiile pe care le-a avut aceasta “calatorie”, asa cum o numeste doamna Craioveanu, aceasta enumera experienta de munca intr-o clinica privata, faptul ca a invatat sa vorbeasca cursiv limba franceza, implinirea visului de a vizita mai multe capitale europene si, bineinteles, dezvoltarea sa personala.

Despre motivatia de a se intoarce in Romania

Dupa 7 ani, doamna Craioveanu a luat decizia de a reveni in tara, pentru familia sa si pentru ca a simtit ca urmatoarea etapa a vietii ei se afla in Romania. A ales sa vina in Bucuresti, deoarece crede ca ii ofera mai multe oportunitati de dezvoltare profesionala, dar si personala.

In incercarea de a-si gasi un job in Bucuresti, doamna Craioveanu si-a facut un cont pe MEDIjobs si intr-un timp foarte scurt a fost contactata de un reprezentant MEDIjobs, care i-a prezentat o oportunitate de cariera in cadrul sectiei de chirurgie vasculara de la Spitalul Monza, acolo unde profeseaza in prezent.

Un sfat pentru cei care aleg cariera de asistent medical

 “Atunci cand alegem aceasta profesie, trebuie sa fim siguri ca iubim oamenii, ca avem empatie, rabdare si ca implicarea trebuie sa fie totala!”

 

Speram ca v-a placut acest articol din seria MEDInspiration. Vom reveni periodic cu astfel de fragmente din povestile de viata ale specialistilor care au ales sa isi construiasca o cariera alaturi de echipa MEDIjobs. Asadar, va invitam sa urmariti in continuare blogul nostru pentru a descoperi mai multe materiale de acest fel 😉 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment