Beneficiile perioadei de proba pentru un asistent medical fara experienta

Beneficiile perioadei de proba pentru un asistent medical fara experienta

La inceput de cariera este important sa fii realist – sa stii ca un salariu bun se dobandeste in timp, sa accepti ca totul este nou pentru tine si ca ai nevoie de indrumare si, nu in ultimul rand, sa iti amintesti mereu ca pentru a ajunge un asistent medical apreciat trebuie sa te dedici. Cel mai bun mod prin care tu poti sa te faci remarcat ca debutant in domeniul medical, aratandu-ti in acelasi timp dedicarea, este acceptarea unui loc de munca care iti pune la dispozitie o perioada de proba cu foarte multe beneficii.

Perioada de proba are multe avantaje, de la faptul ca iti aduce tie, ca angajat, toate drepturile legale, pana la faptul ca poti renunta oricand daca te-ai convins in totalitate ca nu este locul tau in acel mediu. Nu trebuie sa te sperie denumirea acestei etape. Noi te incurajam sa fii deschis, iar daca simti ca te ajuta, poti sa inlocuiesti sintagma “Perioada de proba” cu “Perioada de invatare”, pentru ca in acest timp inveti si iti pui bazele profesionale. Dar, pentru a intelege mai bine scopul perioadei de proba, noi venim in sprijinul tau cu  beneficiile pe care le vei avea in urma acestei etape profesionale:

1. Iti vei da seama daca te poti integra in cultura organizationala a clinicii

In tot acest timp vei avea parte de training, vei cunoaste in detaliu cerintele postului, ba chiar vei putea sa iti dai seama daca programul de lucru te avantajeaza. Pe toata perioada de proba, angajatorul are ocazia sa testeze abilitatile tale in calitate de angajat, iar pe de cealalta parte, tu vei avea sansa sa te familiarizezi cu clinica sau spitalul si sa vezi daca te poti integra in acest mediu.

2. Aceasta perioada poate ajuta la luarea unei decizii pe termen lung

Mai mult decat atat, tu vei avea aceleasi drepturi ca ceilalti angajati si vei avea ocazia sa urmaresti daca acestea sunt respectate. De aceea, aceasta perioada de invatare va determina luarea unei decizii pe termen lung. Totodata, o perioada de proba te poate ajuta sa eviti un job care ti s-a parut potrivit la inceput, dar care in final s-a dovedit diferit fata de cum ti l-ai imaginat.

3. Este etapa in care poti afla cat mai multe detalii despre companie si despre oamenii alaturi de care vei munci

In perioada de proba, este recomandat sa pui cat mai multe intrebari, sa nu te feresti sa iti arati curiozitatile, deoarece in acest mod vei afla cat mai multe detalii despre companie si despre oamenii alături de care vei munci. Trebuie sa te gandesti la faptul că efortul depus in aceasta perioada trebuie sa fie constant si trebuie sa ramana acelasi chiar si după angajare.

4. Perioada de proba constituie vechime în muncă

Discutam despre aceleasi drepturi de care se bucura orice alt salariat al companiei, deci stai fara grija, aceste zile de proba vor fi rasplatite cu vechime in munca. Trebuie sa tii cont, totodata, de faptul ca perioada de proba este platita, iar dupa finalizarea ei ti se va propune salariul de baza, conform evaluarii din perioada de invatare.

 

Venim in sprijinul tau si cu principalele atribute pe care angajatorul le urmareste la un tanar fara experienta. Acestea au rezultat in urma unui studiu realizat la nivel global de WMAE (World’s Most Attractive Employers). Contextul studiului a fost studierea modului de interactiune dintre companii, la nivel global, si angajatii tineri, fara experienta:

  • 50% dintre angajatori apreciaza productivitatea crescuta a tinerilor datorata faptului ca acestia sunt la curent cu noile tehnologii;
  • 35% dintre angajatori considera ca tinerii au un simt global – acestia sunt mult mai conectati la mediul international si pot constientiza si analiza problemele intr-un context global;
  • 35% dintre angajatori apreciaza potentialul tau de networking si capacitatea de a crea legaturi;
  • 32% dintre angajati aleg un tanar in organizatie datorita curiozitatii acestuia si a deschiderii la nou;
  • 26% dintre angajati apreciaza flexibilitatea tinerilor si capacitatea acestora de adaptare la orice situatie;
  • 21% dintre angajati inteleg motivatia de lucru a unui tanar atunci cand se simte rasplatit la locul de munca;
  • 15% dintre angajati prefera sa angajeze un tanar datorita gandirii inovative pe care acesta o are;
  • 6% dintre angajati apreciaza increderea pe care tinerii o au in munca lor.

Sursa: Quick Poll on Employer Branding Today, Universum

Pe langa cele mentionate deja, aceasta perioada te va defini ca persoana si va scoate in fata despre tine lucruri pe care, poate, nici tu nu le stiai. Accepta o perioada de proba si fa un pas catre cunoasterea ta! Mult succes!

 

Sursa articol: legestart.ro

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment