Beneficiile alegerii unui post din provincie

Beneficiile alegerii unui post din provincie

In primavara acestui an, MEDIjobs a publicat pentru prima oara de la infiintarea sa un raport transparent privind situatia salariilor la debut a medicilor specialisti. Una dintre cele mai importante informatii din raport este cea legata de diferenta intre ofertele salariale inaintate de angajatorii din cele doua mari centre universitare ale Romaniei, Bucuresti si Cluj, si salariile pe care angajatorii din regiunea Moldovei le ofera in urma interviului de angajare. Diferentele intre cele doua exemple sunt semnificative, in favoarea angajatorilor din Moldova – in majoritatea proceselor de recrutare pe care MEDIjobs le-a desfasurat pana acum, clientii nostri din regiunea Moldovei ofereau salarii mai mari decat cei din capitala. Principalul motivul pentru aceasta diferenta l-am explicat in raport, la vremea publicarii sale: deficitul ridicat de specialisti medicali din zona Moldovei atrage de la sine cresterea ofertei salariale si a beneficiilor pe care angajatorii sunt dispusi sa le ofere celor care ar lua in considerare relocarea.

In cazul in care nu ati luat in considerare sa va mutati pentru un post, va vom prezenta cateva beneficii de care sa tineti cont in momentul in care un reprezentant MEDIjobs va va propune un post disponibil in provincie.

Posibilitatea de a primi un salariu mai mare – cu riscul de a repeta ideea de la inceputul acestui articol, un specialist medical poate avea un venit lunar net semnificativ mai mare intr-un oras de provincie (acolo unde exista un deficit accentuat de candidati pe specialitatea respectiva ) decat ar obtine in Bucuresti sau in Cluj, acolo unde oferta depaseste cererea. De exemplu, un medic specialist radiolog in Piatra Neamt poate castiga un venit net de 3000 de euro; un medic specialist de laborator in Satu Mare poate ajunge la un venit net de 2000 de euro; iar un medic specialist nefrolog proaspat absolvent poate obtine minimum 7500 lei in Targoviste.

In cazul medicilor proaspat absolventi, provincia reprezinta un punct bun de pornire pentru cautarea primului job, deoarece angajatorii sunt mult mai deschisi la angajarea unor specialisti fara experienta, pe care sa ii creasca si sa le acorde timp sa isi dezvolte skill-urile si propria pacientura. Spre deosebire de orasele mari, unde angajatorii prefera sa angajeze candidati cu experienta, in orasele mai mici veti putea gasi angajatori dispusi sa investeasca mai mult timp in training-ul medicilor debutanti. De asemenea, luati in considerare competitia – in orasele mari vor exista mai multi specialisti care vor candida pe acelasi post, spre deosebire de orasele mai mici din provincie.

Desi alegerea relocarii intr-o localitate din provincie  implica sa renuntati la anumite lucruri cu care v-ati obisnuit intr-un oras mare (Ex: locuri unde sa iesi in oras, unde sa mananci, divertisment, evenimente culturale etc.), noi credem ca merita luate in calcul si avantajele precum: costurile de trai mai mici, traficul mai redus, mai putin stres si un ritm de viata in general mai lent, mai linistit, potrivit persoanelor care nu tolereaza agitatia si graba. Acest lucru se poate traduce si in mai mult timp pentru voi si familiile voastre. Puteti economisi timpul petrecut pe drum pana la locul de munca si inapoi sau orele suplimentare petrecute in spital sau in clinica din comunitatea cu mult mai multi pacienti.

De asemenea, in orasele mai micute din provincie, comunitatea tinde sa fie mai unita, iar prieteniile se leaga mai usor. Asadar, daca va place sa legati relatii de lunga durata cu pacientii vostri, poate merita sa acceptati un post intr-o comunitate mai mica.

In concluzie, va sfatuim ca atunci cand primiti o oferta de cariera in provincie, sa nu refuzati imediat ce auziti numele localitatii. Asteptati sa auziti toate detaliile despre postul respectiv si luati-va timp sa va ganditi la beneficiile pe care vi le-am prezentat mai sus. Mult succes! 😉

 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment