INTERVIU Iolanda Gorschi, asistent farmacist: „ Iubesc oamenii! […] mă simt foarte bine atunci când se întorc și îmi mulțumesc.”

INTERVIU Iolanda Gorschi, asistent farmacist: „ Iubesc oamenii! […] mă simt foarte bine atunci când se întorc și îmi mulțumesc.”

Actual asistent farmacist și viitor farmacist, Iolanda Gorschi, a îmbrățișat această meserie din dragoste pentru oameni, din dorința de a le alina durerea. A urmat cursurile Școlii Postliceale „Louis Pasteur” din Câmpina, iar în prezent studiază la Facultatea de Farmacie, din cadrul Universității Titu Maiorescu din București.

1. Cine sau ce te-a inspirat să alegi profesia de asistent farmacist?

Încă de când eram mică am avut o înclinație către medicină sau farmacie, către halatele albe, însă, pentru că sunt mai sensibilă din fire, am ales să devin asistent farmacist, deoarece, după părerea mea, ca medic ai parte de mai multe întâmplări neplăcute, având contact direct cu problema sau boala pacientului, urmând ca farmacistul să fie cel care primește a doua fază a bolii pacientului.

2. Ce te motivează să mergi mai departe?

Iubesc oamenii! Îmi place să-i ajut, mă simt foarte bine atunci când se întorc și îmi mulțumesc că am reușit să le rezolv problemele și să îi fac bine. Ba chiar, uneori îmi spun că le-am oferit un ajutor mai mare decât cel al medicului. Oamenii mă iubesc, mă respectă, sunt mulțumiți de profesia mea, de ajutorul meu, de vorba bună pe care le-o ofer atunci când au mai mare nevoie. Asta mă motivează să fac această profesie. Meseria de asistent farmacist este o meserie curată, plăcută și deosebită.

3. Cum îmbini viața personală cu cea profesională? Care are prioritate?

În fiecare zi învăț câte ceva nou. Fiecare zi este specială, fiecare pacient îmi aduce ceva nou. Învăț mai multe lucruri, văd mai multe caractere, lucru ce mă ajută să aleg  tot ce este mai bun de la fiecare și în felul acesta să devin un om cât mai bun, atât pe plan profesional, cât și în viața de zi cu zi.

4. Cum decurge o zi din viața ta profesională?

Fiecare zi, cu motive de tristețe sau de bucurie mă motivează să merg mai departe. Îmi doresc să ajut cât mai mulți oameni și să îi fac mai fericiți.

5. Care este cea mai bună lecție de viață pe care ai primit-o în relația cu pacienții?

Nu cred că există o întâmplare anume, fiecare zi, fiecare pacient, fiecare întâmplare este o lecție de viață pentru mine. Din fiecare moment al vieții poți învăța câte ceva!

6. Cum vezi profesia de asistent farmacist astăzi și cum o percepeai cand ai început să profesezi?

În timpul studiilor, imaginea formată este diferită de realitate. Atunci, totul este văzut din prisma acelei meserii speciale, pusă în slujba pacientului, colaborarea permanentă cu medicul. Când ajungi să profesezi, te lovești de realitatea economică, financiară, care  schimbă, într-un oarecare mod imaginea cu care vii din anii de studiu.

7. Ce sfat ți-ai fi dorit să primești când erai la început de carieră?

Am primit sfaturi foarte bune, atât înainte să încep studiile în acest domeniu, cât și după terminarea acestora și  începutul carierei mele de farmacist. Mulțumesc tuturor oamenilor care m-au susținut și m-au încurajat pentru a ajunge farmacistul de astăzi!

8. Ce ai face diferit cu cariera ta?

Îmi place foarte mult ceea ce fac și nu cred că aș schimba nimic, nu aș putea avea altă meserie. Singurul lucru pe care îl schimb este faptul că mă dezvolt zilnic în ceea ce privește cunoștințele mele. Iubesc această carieră!

9. Dacă ar fi să te întorci în timp ai mai alege această profesie?

Cu siguranță asta aș alege, nu regret nimic. Asta mi-am dorit dintotdeauna.

10. După părerea ta, care sunt calitățile unui asistent farmacist?

Cea mai importantă calitate este pasiunea pentru profesie, urmatoarea este deschiderea față de pacient, apoi urmează răbdarea și înțelegerea, trebuie să fii la curent cu toate noutățile și nu în ultimul rând, vaste cunoștințe farmaceutice.

11. Ce sfat oferi viitorilor asistenți farmaciști?

Viitorii asistenți farmaciști trebuie să țină cont de tot ceea ce am spus până acum. Le va fi de foarte mare folos. Ca farmacist ai nevoie de răbdare, înțelegere, dragoste, cunoștințe, respect, spontaneitate și recunoștință. Le urez succes viitorilor asistenți farmaciști!

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment