Angajari asistent medical fara bac – sfatul recruiter-ului MEDIjobs

Angajari asistent medical fara bac – sfatul recruiter-ului MEDIjobs

De mai bine de 1 an lucrez ca recruiter la MEDIjobs. Am avut ocazia sa lucrez pe diverse procese de recrutare, sa interactionez si sa descopar ambele tabere din piata muncii: pe de o parte nevoia angajatorilor de a gasi asistenti dedicati care sa isi ia in serios atributiile, pe de alta, potentialii angajati care isi doreau conditii de munca si o salarizare decenta. Si una dintre intrebarile cu care m-am confruntat des in cariera mea de recruiter a fost daca se fac angajari asistent medical fara bac.

Marturisesc ca in aceasta perioada, atentia mea a fost asupra asistentilor debutanti. Voi ati fost fruntasi la crearea de conturi in platforma si ati venit cu un nou val de energie si dorinta de invatare care m-au molipsit si pe mine cu fiecare telefon dat. Joburile pentru voi nu au intarziat nici ele sa apara, iar angajatorii din mediul privat si-au pregatit intens echipele care urmau sa formeze de la zero un asistent.

Secretul este ca spre deosebire de celelalte locuri de munca, cele pentru debutanti au mai putine criterii si limite. Ca recruiter iti este permis sa jonglezi cu cerintele postului, sa gasesti o cale de colaborare intre cele doua tabere, apeland la intelegerea angajatorului sau, cateodata, chiar a asistentilor. Cu toate acestea, sunt anumite cerinte stricte, in privinta carora nu se pot face concesii.

Un criteriu important pentru 98% dintre angajatorii din domeniul medical este ca asistenti debutanti sa aiba studiile finalizate, iar cand spun acest lucru ma refer inclusiv la absolvirea BAC-ului.

Oricat de surprinzator ar parea, sunt tot mai multi cei care intra in piata muncii fara sa fi promovat “examenul maturitatii” si care se lovesc de problema angajarii in lipsa acelei diplome.

Cunosc sistemul de invatamant, rigiditatea materiei si stresul examenului in sine, pentru ca nu cu mult timp in urma am sustinut si eu acele examene. Exista clar o serie de nemultumiri, insa nu acesta este scopul articolului si nu vreau sa dezbatem acest lucru aici. Vreau sa transmit doar ca va inteleg, pe toti cei care au trecut sau urmeaza sa treceti prin aceasta etapa a vietii voastre. Insa daca ar fi sa va dau un sfat (atat in calitate de absolvent, cat si ca recruiter), acela este de a lua foarte in serios ultimul an de liceu si de a invata cat mai bine pentru promovarea BAC-ului.

De ce?

Foarte simplu. Pentru ca fara acel ultim examen din liceu nu puteti avea acces la joburile cel mai bune din domeniul medical. Prin “bune” ma refer la calitatea conditiilor de munca, standardele la care functioneaza clinica/spitalul, mediul de lucru, inclusiv pozitia pentru care poti fi ofertat sau la salariu.

Asadar, incurajez asistentii medicali in devenire, dar si pe cei care deja au terminat o scoala postliceala sanitara si isi cauta de munca, dar care nu au reusit sa treaca de BAC, sa revina asupra materiei si sa incerce sa treaca cu succes acel/acele examene.

Nu vreau sa intelegeti articolul ca pe o critica, pentru ca intentia mea este de departe una cat se poate de sincera si de cordiala. Cred in potentialul asistentilor tineri, care vor sa invete sa ingrijeasca pacientii romani si apreciez efortul si daruirea fiecaruia. Tocmai de aceea, ca partea a echipei de recrutare MEDIjobs vreau sa va ajut sa ajungeti la posturile cele mai potrivite pentru voi.

Succes in vara sau in toamna la examene si astept sa ne reauzim la telefon cu vesti bune!

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment