Ai trecut de emotiile concursului de rezidentiat? Iata ce oportunitati ai

Ai trecut de emotiile concursului de rezidentiat? Iata ce oportunitati ai

Ziua de duminică, 22 noiembrie, a fost probabil cea mai lunga zi a anului pentru absolvenții facultății de medicină care au urmărit obținerea unui loc la rezidențiat. De la 9 dimineața și până la 9 seara, în unele locuri chiar și mai mult de atât, în 6 universități din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, mii de proaspăt absolvenți au făcut primul pas în cariera lor medicală.

Ce oportunități există în acest moment pentru aceștia? MEDIjobs te ajută cu lista opțiunilor. Sarcina ta este să alegi un drum și să faci primul pas în acea direcție:

1. Ai obținut locul dorit pentru Rezidențiat. Felicitări! 

În perioada 3 decembrie – 15 decembrie 2015 trebuie să te prezinți pentru încheierea contractelor individuale de muncă pe durata determinată / nedeterminată, astfel:

– candidații care au ales post – la unitatea sanitară care a publicat postul la concurs

– candidații care au ales loc – la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare alese; pentru centrul universitar București încadrarea se face la spitalul desemnat în funcție de specialitatea aleasă

    2. Oportunități de carieră în industria farmaceutică

Foarte multe companii din domeniul farmaceutic au nevoie de personal medical pentru diverse poziții, cea mai des întâlnită fiind cea de reprezentant medical. Oportunitățile pe termen mediu sunt semnificative, putând să avanseze în decurs de câțiva ani la poziții de director zonal sau manager de produs. Chiar și la poziția de reprezentant medical, salariile sunt atractive, undeva între 2.500 și 8.000 de lei pe lună, depinzând de vechimea pe post și de tipologia produsului pe care acesta îl vinde.

    3. Învață de la cei mai buni

Citim peste tot despre conceptul de mentoring, însă puțini înțelegem că este crucial să identifici timpuriu care sunt persoanele cheie care te pot ajuta să te dezvolți profesional, atât prin prisma experienței lor, cât și prin sfaturi pe care le poți pune în practică imediat. Întreabă-ți profesorii sau abordează profesioniștii din specialitatea medicală de interes pentru tine.

    4. Diferențiază-te

Acum este momentul să participi la cursurile pe care le-ai tot amânat din lipsă de timp. Comunicare cu pacienții, Patient Care sau Tehnici de vânzări – toate aceste concepte te vor ajuta să devii un profesionist apreciat și recomandat de pacienții tăi. În plus, este un punct valoros in CV-ul pe care îl vei prezenta la interviul de angajare.

    5. Oportunități de cariera în străinatate

Prioritatea numărul unu al oricărei persoane sau organizații din sectorul medical ar trebui să fie păstrarea absolvenților de medicină în interiorul țării, unde există o lipsă acută de personal. Cu toate acestea, mulți aleg această cale de a-și avansa cariera peste hotare. În cazul în care ești hotărât să o iei pe acest drum, informează-te! Asigură-te că știi cât mai multe despre locul unde vei lucra, studiază cu atenție compania care intermediază acest proiect. Acționează cu grijă pentru a nu pierde ani prețiosi din formarea ta medicală!

Indiferent de drumul pe care îl veți alege, echipa MEDIjobs vrea să vă ureze mult noroc și sperăm să putem fi alături de voi pe parcursul acesteia cu conținut editorial educațional, sfaturi și oportunități noi de dezvoltare a carierei! 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment