#agendanonmedicala: 10 lucruri de vazut, citit, facut in luna aprilie

#agendanonmedicala: 10 lucruri de vazut, citit, facut in luna aprilie

10 recomandari culturale, nonmedicale care sa te tina activ cultural pana la finalul lunii

Social-cultural vorbind, ce iti place sa faci/vezi/asculti /citesti dupa ce pui halatul in cui si parasesti cabinetul medical? Atunci cand inca mai ai energie si nu vrei sa o irosesti stand pe o canapea. Se anunta o luna aprilie cu cateva grade pozitive in termometre, deci mai mult timp de petrecut afara, dar si in sali de teatru si dans.

#dedegustat

Targ de vinuri // 6-7 aprilie

Un moment potrivit pentru pasionatii de vinuri. Luna aprilie aduce la Bucuresti un eveniment dedicat culturii vinului. Include degustari, workshopuri despre cum sa alegi un vin bun sau cum sa asociezi un vin cu mancarea

#devazut

Distanta dintre mine si mine // 7, 9, 14 aprilie

Un film construit din fragmente de interviuri, memorii personale, dialoguri din arhive despre viata poetei Nina Cassian. O poveste despre credinte, arta si putere, dintre realitatea noastra actuala si fictiunile pe care le construim despre trecut

Padurea spanzuratilor // 13, 19, 24 aprilie

Spectacolul lui Radu Afrim dupa Pădurea spânzuraților a lui Liviu Rebreanu, descopera uriasa poezie a unui text puternic si modern si isi propune sa se adreseze in primul rand tinerilor de azi. Reinterpretand in stil propriu o opera majora a literaturii romane, regizorul o transpune in universul sau imaginativ, atat de specific, ii descopera sensuri noi, pornind de la premiza ca romanul lui Rebreanu nu este un roman de razboi, ci unul psihologic

Spotlight Festival // 18 – 21 aprilie

Festivalul International al Luminii este cel mai mare festival din Romania dedicat luminii si tehnologiilor bazate pe lumina si include anual o serie de instalatii de lumina, proiectii de video-mapping sau proiecte de iluminat arhitectural ale artistilor locali si internationali.

#shopping

V fair // 13 si 14 aprilie

Daca planuiesti o iesire prin oras, afla ca sambata si duminica, pe 13 si 14 aprilie, la Palatul Telefoanelor se intampla un targ de design contemporan si cultura vintage. Sanse foarte mari sa intalnesti colectionari de vintage authentic si creatori de design contemporan.

#devazut

Bucharest Fashion Film Festival // 13 si 14 aprilie

Ramanem tot in zona designului vestimentar, insa de data aceasta avem de-a face cu un festival de film care exploreaza zona de interferenta dintre moda, film si advertising, prin proiectii, dezbateri si workshopuri. Organizatorii propun 3 seri de proiectii, discutii deschise, dar si o petrecere fabuloasa.

#decitit

Club de carte // 15 aprilie

Editura Litera propune o intalnire intre pasionatii de carte. O discutie moderata de Cristina Stanciulescu despre despre <<Marele Roman American>>, “Aventurile lui Augie March”, de Saul Bellow, Laureat la Premiului Nobel pentru Literatura. Pe baza de inscriere.

#deascultat

Guillaume Perret-Elevation la Jazz Nouveau. // 22 aprilie

Daca esti pasionat de jazz sau poate vrei sa experimentezi altceva, performance-ul francezului Guillaume nu ar fi de ratat. Greu de incadrat la un singur gen musical, cert e ca personajul va fi un saxofon si cateva ritmuri de jazz, funk si metal.

#devizitat

Turul caselor vintage pe bicicleta // 13 aprilie

O propunere care implica atat miscare pe bicicleta, dar si sansa de a descoperi orasul. Un tur al caselor mai mult sau mai putin noi, cu povesti urbane, fara obstacole sau pericole.

#deexperimentat

Tur ghidat la TNB // 8, 15, 17, 27 aprilie

Daca ai o zi de luni libera, fa o vizita la Teatrul National. In fiecare zi de luni, vor fi organizate tururi ghidate prin noile spatii din interiorul teatrului. O oportunitate buna de a descoperi unde se nasc si se pun in scena spectacolole, dar si expozitiile de benzi desenate si de pictura.

 

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici. 

 

Despre Autor

Diana Chiţu

Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.

Facebook Comment