8 marturii ale unei fiice cu o mama specialist medical

8 marturii ale unei fiice cu o mama specialist medical

Profesia de asistent medical este una cu totul deosebita, care iti permite sa inveti constant, dar te ajuta sa fii si un sprijin pentru cei apropiati, in special pentru familie. Din perspectiva unei fiice de asistent medical, stii ca intotdeauna vei avea parte de protectie si preventie.

Cu o mama care este cadru medical, inveti multe, nu doar din povesti, cat si din sfaturi si exemple, asa ca iata care ar fi cele 8 lucruri importante pe care le invata un copil cu un parinte specialist medical.

1. Se hidrateaza si bea multe lichide

Cantitatea de apa ingerata creste in momentul in care ne este foame sau ne simtim obositi. Hidratarea este esentiala si, astfel, multe stari de rau ale organismului poate aparea din cauza deshidratarii. Cu o mama asistent medical, inveti atat sa previi, cat si sa tratezi, ca de exemplu, in momentul in care se instaleaza o durere de cap, este bine sa bei un pahar mare de apa, sa astepti 30 de minute si apoi sa iei o pastila.

2. Doarme suficient (cel putin 7 ore pe noapte) si mananca regulat

Probabil, multa lume se intreaba cum ar fi putea un copil sa deprinda aceste lucruri de la o mama asistent medical, avand in vedere programul haotic pe care il presupune aceasta profesie. De cele mai multe ori, se intampla sa facem un anumit lucru din exemplu, sau contrar, sa NU facem un anumit lucru, tot din exemplu. Din fericire, suntem liberi sa alegem ceea ce este mai potrivit pentru noi, si daca vrem sa avem grija de propriul corp si sa traim sanatos, o facem, indiferent de situatie.

3. Se trateaza natural

Stim cat este de important ca atunci cand suntem raciti, sa ne hidratam si sa ne odihnim cat mai mult, insa la fel de importante sunt si plimbarile in aer liber, lucru pe care chiar il marturiseste o fiica a carei mama este asistent medical. Cu un job dinamic, cu siguranta, mama este cel mai bun exemplu de energie si vitalitate, mai ales cand vine vorba de a lupta cu propriul corp si a ajuta sistemul imunitar prin metode naturale si eficiente.

4. Mai multa incredere de sine

De-a lungul vietii, cat suntem copii si adolescenti, avem anumite trairi si stari, pe care nu le putem expune cu usurinta. Lucrul cel mai bun este in momentul in care ai un parinte care are contact cu domeniul medical, care este in cunostinta de cauza si poate sa te ajute neconditionat. Este mult mai facil sa expui, sa fii ajutat si sfatuit. Te scapa de anumite situatii stanjenitoare, iar increderea de sine se imbunatateste.

5. Gestionarea situatiilor criza

Avand mereu pe cineva care lucreaza in spital, care iti povesteste diverse cazuri, te face, inevitabil, sa fii mai aproape si sa te obisnuiesti cu agitatia si haosul din mediul spitalicesc. Fiind copil de cadru medical, esti mult mai avantajat, in comparatie cu ceilalti prieteni, si practic, poti sa inveti cum sa actionezi in anumite situatii criza si foarte important, poate chiar sa ajuti.

6. Iubire si pasiune in tot

Exemplul cel mai bun vine, in cazul de fata, vine din partea asistentului medical, care, desi uneori, nu este remunerat pe masura, munceste mult, cu pasiune si dorinta constanta de a ajuta. Este extrem de important sa iti iubesti meseria, sa fii capabil sa faci sacrificii, sa nu fie doar pentru bani si sa ai in minte ca asa vin cele mai bune rezultate.

7. Rasul, cel mai bun medicament

Se zice ca asistentele medicale au un bun simt la umorului, asta datorandu-se si interactiunii cu diversi pacienti. Cu o mama asistent medical, fara indoiala, exista mai multa deschidere si o comunicare mai eficienta. Atitudinea pozitiva, rabdarea, calmul si optimismul sunt cele mai bune calitati, care te ajuta atat la job, cat si in viata de zi cu zi.

8. Traieste clipa!

In spital, ca asistent medical te confrunti cu diverse patologii, cu oameni aflati in suferinta, care te fac sa realizezi cat de important este sa pretuiesti fiecare moment. Din exterior, cu povestile si marturiile unei mame asistent medical, lucrurile se vad diferit, constientizezi si percepi anumite aspecte ale realitatii. Toate acestea te fac sa iti doresti sa petreci mai mult timp cu cei dragi, sa calatoresti mai mult si sa te bucuri de fiecare clipa!

Articol inspirat din: https://scrubsmag.com/8-things-ive-learned-as-the-daughter-of-a-nurse/

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment