5 factori importanți de luat în considerare pentru a alege specialitatea potrivită

5 factori importanți de luat în considerare pentru a alege specialitatea potrivită

Decizia pe care o luați atunci când vă alegeți specializarea este importantă pentru tot restul vieții, de aceea merită mult timp de gândire și analiză.

Luați-vă timp pentru a cunoaște orice specialitate care vă interesează și analizați cu atenție dacă ar fi potrivită. Alegerea specialității potrivite nu este ușoară, de aceea este bine să vă lăsați ghidați de câțiva factori importanți.

1. Oamenii din subspecialitatea pe care o aveți vă sunt pe plac?

Fiecare specialitate atrage oameni cu anumite trăsături de caracter. Prin urmare, mulți, dacă nu chiar majoritatea oamenilor din fiecare specialitate vor împărtăși stiluri de personalitate similare. Drept urmare, fiecare specialitate tinde să dezvolte o „personalitate” specifică.

Deoarece mulți dintre oamenii din specialitatea ocupată vor avea personalități similare, trebuie să vă gândiți dacă vă place să vă aflați în preajma acelor oameni. Veți lucra alături de aceștia timp de decenii. 

Asigurați-vă că petreceți mult timp interacționând cu membrii viitoarei specialități. Dacă nu vă place cu adevărat să petreceți nici câteva săptămâni lucrând alături de ei, atunci veți urî să vă petreceți întreaga carieră cu ei.

Citește și: Ghid 2021: Pașii de înscriere pentru a doua specialitate. Acte necesare pentru dosar

2. Vă place să studiați cât mai mult specialitatea aleasă?

Cantitatea de cunoștințe medicale se dublează la fiecare câțiva ani. Va trebui să citiți în permanență doar pentru a fi la curent cu evoluțiile din domeniul ales.

Dacă nu vă place să citiți despre materialul clinic al specialității, este bine să vă orientați către o altă ramură din medicină, care vă atrage.

3. Considerați că materialul clinic vă stimulează intelectual?

Dacă veți stăpâni complet profesia în mai puțin de un an, probabil că trebuie să vă gândiți la altă variantă. Dacă nu aveți nimic nou de învățat pe parcursul carierei, vă veți plictisi repede.

4. Este important ca procedurile să facă parte din specialitatea aleasă?

Unele specialități sunt procedurale, în timp ce altele, precum endocrinologia, sunt denumite specialități cognitive. 

Dacă vă doriți să faceți proceduri în mod regulat este indicat să vă alegeți o astfel de ramură medicală. În schimb, dacă vă place să petreceți timp ascultând oamenii și să le dați sfaturi, o specializare cognitivă este potrivită.

5. Remunerația este importantă, dar nu esențială

Partea financiară este importantă pentru oricine, însă, atunci când vă alegeți specializarea, plasați acest criteriu pe ultimele locuri, întrucât este important, dar nu cel mai important element care să vă ajute să luați cea mai bună decizie.

Cu cât analizați mai bine oportunitățile de carieră și specializările, cu atât veți lua ce a mai bună decizie în ceea ce privește partea profesională.

Te-ar putea interesa și: Ce salariu are un medic rezident în 2021

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment