5 motive pentru care sa fii recunoscator ca lucrezi in domeniul medical

5 motive pentru care sa fii recunoscator ca lucrezi in domeniul medical

Oamenii din exterior percep profesia de medic ca fiind una extrem de stresanta din cauza orelor indelungate de munca, timp in care presiunea salvarii unei vieti sta pe umerii tai. Discutand zi de zi cu specialistii medicali in vederea gasirii unui loc de munca, a aparut curiozitatea de a afla care sunt motivele pentru care acestia aleg sa profeseze in domeniul medical. Asa am aflat ca majoritatea specialistilor medicali nu isi percep profesia ca fiind una obositoare ci din contra, aceasta le aduce numeroase recompense si beneficii atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere emotional.

Ne-am gandit ca in articolul de astazi sa iti prezentam cateva dintre raspunsurile pe care le-am primit pentru urmatoarea intrebare: Tu de ce esti recunoscator ca lucrezi in domeniul medical?

 

1. „Pentru ca sunt un inger pentru pacientii mei”

Spre deosebire de majoritatea celorlalte profesii, tu, in calitate de profesionist din domeniul sanatatii, ai un rol important in a oferi sens vietii pacientilor. De tine depinde bunastarea lor! Tratarea lor presupune crearea unui conectari, pe baza careia pacientul se increde in tine. Inca de la primul impact vizual si pana la sfarsitul tratamentului medical, vei fi un inger pentru pacientii tai, iar asta o sa iti aminteasca in permanenta ce este cu adevarat semnificativ in viata – recunostinta! Multi profesionisti ne-au marturisit ca sunt recunoscatori ca profesia de medic le ofera posibilitatea de a se ridica in fiecare dimineata cu scopul de a ajunge la pacienti si de a le oferi acestora o stare mai buna. Facand asta, la randul tau primesti o recompensa valoroasa, care depaseste cu mult beneficiul financiar – primesti zambet din partea pacientilor tai!

2. „Pentru ca sunt o mandrie pentru parintii mei”

Sa lucrezi in domeniul medical este cu adevarat o mandrie  pentru tine, pentru ca poti sa aduci o schimbare in vietile oamenilor, dar mai ales pentru parinti. Fericirea de pe chipul lor te va face sa simti cu adevarat ca trebuie sa lupti pentru ca fiecare moment cu un pacient sa faca diferenta pentru sanatatea lui. Tu poti sa contribui la aducerea unei noi vieti pe lume sau la salvarea alteia, mai pe scurt tu esti cel care aduce o schimbare!

3. „Pentru ca am colegi de incredere”

In domeniul medical, relatiile tale cu ceilalti profesionisti trebuie sa se bazeze in primul rand pe incredere.  Este important ca impreuna sa formati o echipa, sa construiti prietenii stranse si sa impartasiti bucuria pe care pasiunea salvarii vietii celorlalti v-o aduce.

4. „Pentru ca ma bucur de o educatie continua”

Un alt beneficiu pe care ti-l aduce aceasta profesie este educarea continuua. Odata ce alegi sa urmezi drumul acesta profesional, educatia ta nu se opreste dupa absolvirea studiilor superioare – de fapt, se poate spune ca educatia incepe cu adevarat abia in momentul in care iti gasesti primul loc de munca in domeniul medical. In plus, te perfectionezi pe masura ce iei contact cu cazuri noi si ai sansa de a invata lucruri noi atat de la pacientii tai, cat si de la colegii de echipa. Ca medic trebuie sa fii la curent cu noutatile din domeniu si sa citesti constant, iar posibilitatea de a invata in fiecare zi de la pacienti si de la ceilalti coechipieri este ceva unic.

5. „Pentru ca profesez intr-un domeniu cu o cerere foarte mare pe piata muncii”

 Fie ca te afli la inceput de drum, fie ca ai experienta vasta in domeniul medical, ai sanse foarte mari sa iti gasesti un loc de munca care sa te satisfaca pe toate planurile. Exista locuri bune de munca pentru fiecare etapa profesionala in care te afli, iar pe aceasta cale te indrumam sa aplici la cat mai multe joburi. Tine aproape sansa unui loc de munca excelent!

Exista numeroase motive care lucrul in domeniul medical poate sa te faca fericit. Tu de ce esti recunoscator pentru ca profesezi in domeniul medical?

 

Daca esti specialist medical si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment