5 gesturi pe care le faci involutar cu mainile, dar la care trebuie sa renunti

5 gesturi pe care le faci involutar cu mainile, dar la care trebuie sa renunti

Limbajul trupului este atent urmărit de toți cei care participă la o discuție sau prezentare. Drept urmare, trebuie să fii foarte atent cu semnalele fizice pe care le transmiți, fie voluntar sau involuntar. În cele mai multe cazuri este vorba de ticuri pe care le avem, insa de care putem scapa cu ajutorul unei concentrări sporite.

MEDIjobs îți propune să citești atent lista de mai jos și să identifici pe care din aceste gesturi le folosesti în mod regulat. 

1. Ținutul mâinilor stânse la spate

Chiar dacă pare un gest care denotă seriozitate, el este asociat cu slaba pregătire. Mai mult, incapacitatea de a-ti folosi mainile duce la lipsa gesticii in conversatie si, ulterior,  la pierderea atenției de către participanții la discuție. 

2.  Rosul unghiilor

Pe lângă faptul că nu este igienic și generează sunete neplăcute, rosul unghiilor denotă lipsă de siguranță certă si neprofesionalist. 

3. Atinsul feței, părului sau nasului

Nu veți vedea niciun politician care să ducă mâinile spre aceste trei zone, care indica faptul ca urmeaza sa faci o declaratie neadevarata. Este important să menții atenția asupra discursului și să nu distragi privirile ascultătorilor spre alte gesturi.

4. Trosnitul degetelor

Multe persoane au obiceiul să-și trosnească diferite articulații pentru a elibera tensiunea dintre oase. Din păcate, acest gest este foarte zgomotos, iar auditoriul va reacționa cu reticență. Mai mult decat atat, unele persoane considera neplacut acest gest in public. 

5. Ținutul mâinilor împreunate, în fața ta

Gestul subliniază faptul că te protejezi, esti neincrezator fata de interlocutor si inchis conversatiei. Daca iti doresti sa ai o discutie productiva, specialistii in limbajul nonverbal recomanda sa  oglindesti pozitia interlocutorului pentru a spori energia pozitiva din jurul conversatiei si pentru detensiona intalnirea, mai ales atunci cand iti propui sa castigi increderea cuiva. 

Odată ce ai identificat dacă gesturile enumerate fac parte și din “repertoriul” tău, trebuie să treci la pasul următor: eliminarea lor. Pentru ca unul din cele mai importante lucruri in care trebuie sa investesti este imaginea ta in ochii angajatorului si a colegilor din echipa. 

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment