5 aplicații care te ajută să înveți mai eficient dacă ești student

5 aplicații care te ajută să înveți mai eficient dacă ești student

Nu e ușor să fii student sau rezident la medicină: ai constant foarte multe lucruri de făcut și învățat și nu știi cum să îți organizezi timpul astfel încât să duci lucrurile până la capăt și să ai timp de relaxare.

Este un mediu foarte competitiv. Pe bună dreptate, pentru că în scurt timp viețile oamenilor vor depinde de tine. Tu vei fi responsabil pentru a preveni, diagnostica și trata afecțiuni. Prin urmare, ai nevoie de ajutor pentru a fi cea mai bună versiune a ta.

Cel mai la îndemână ajutor este chiar acum în buzunarul tău: telefonul. Există o multitudine de aplicații care te ajută să înveți și să îți organizezi timpul cât mai bine. Iată câteva pe care trebuie să le încerci dacă vrei să fii mai productiv:

1. Medscape

Medscape este o aplicație folosită deopotrivă de profesioniști în domeniul medicinii și studenți. După ce îți faci cont, vei putea accesa numeroase articole relevante din domeniu, informații despre medicamente și păreri oferite de oameni calificați.

Aplicația îți oferă o experiență personalizată, poți selecta ce să îți apară în feed: știri din medicină, noutăți din domeniul ales, cele mai inovatoare descoperiri. De asemenea, poți participa la cursuri și îți poți monitoriza activitatea. 

2. Brainscape

Ca student la medicină, îți petreci o mare parte din timp învățând. Dacă ai folosit vreodată cartonașe ca să reții mai bine informația, această aplicație este pentru tine. Brainscape folosește o metodă dovedită științific (repetiția la un anumit interval de timp) pentru a te ajuta să înveți mai ușor și eficient. În plus, cu ajutorul aplicației poți să îți monitorizezi evoluția, să împărtășești progresul cu alți oameni și să pui bookmark la anumite cartonașe pentru a le citi ulterior.

3. Daily Rounds

Daily rounds este practic un jurnal de medicină în buzunarul tău. Aplicația adună cele mai noi cazuri și descoperiri de la școlile de medicină din toată lumea și le pune la dispoziția ta. Aplicația are o interfața ușor de utilizat și te ajută să înveți pentru că îți permite să experimentezi diagnosticarea unui caz direct pe telefonul mobil. Trebuie să răspunzi la întrebări până îți dai seama despre ce afecțiune este vorba.

4. Prognosis: Your Diagnosis

Prognosis este o aplicație interactivă, în care îți sunt testate cunoștințele și abilitatea de a lua o decizie. Aplicația este foarte utilă mai ales în preajma examenelor, când trebuie să exersezi diagnosticarea. Fiecare caz este acompaniat de o descriere exhaustivă a modului în care a fost pus diagnosticul. Vei învăța lucruri care pot fi aplicate și în viața de zi cu zi. Cazurile sunt aprobate de 120 de specialiști și sunt bazate pe evenimente reale.

5. Diseases Dictionary Medical

Acest dicționar îți oferă acces la informații despre boli și afecțiuni precum definiție, simptome, cauze și opțiuni pentru tratament. Dacă vrei să acumulezi cât mai multe informații, poți să îți faci un obicei: să citești în fiecare zi, înainte de culcare, detaliile despre o anumită boală.

Un avantaj al aplicației este că funcționează și fără să ai acces la internet. Astfel, o poți accesa în orice situație, fără să depinzi de o conexiune.

În plus, îți recomandăm să îți instalezi și o aplicație care să te ajute să îți organizezi timpul. Cu Timely, îți poți face un orar pentru săptămâna care urmează. Astfel, vei fi mai motivat să te ții de treabă și vei putea să analizezi exact cât timp îți ia să faci un anumit lucru.

Despre Autor

Otilia Dobos

Otilia Doboș crede că învățatul nu se oprește la școală, ci trebuie să continue pe tot parcursul vieții. Cu un background în Jurnalism, a ales să scrie pentru a împărtăși cititorilor informații relevante, prin articole atractive și bine documentate.

Facebook Comment