4 motive pentru care sa aplici din nou la o clinica de unde ai primit deja un raspuns negativ

4 motive pentru care sa aplici din nou la o clinica de unde ai primit deja un raspuns negativ

Ai aplicat la un loc de munca pus la dispozitie de o companie medicala pe care tu o apreciezi foarte mult, insa acestia au decis sa inceapa o colaborarea profesionala cu un alt candidat. Acest lucru nu inseamna neaparat ca usa acelei clinici medicale este inchisa pentru totdeauna pentru tine. Pentru ca stim cat de dificil este sa accepti un refuz, iti prezentam o serie de motive pentru care ar trebui sa tii clinica respectiva aproape si sa aplici aici din nou pe viitor:

 

1. Persoana potrivita la momentul potrivit!

Pentru fiecare pozitie deschisa exista adesea zeci de solicitanti, din acest motiv recruterii cauta cea mai buna potrivire intre candidati si obiectivele postului respectiv. Daca ai fost refuzat o data, a doua oara poate fi cu noroc pentru tine. Daca initial experienta ta nu a corespuns cu cerintele postului la care ai aplicat, la o a doua incercare, poate felul tau placut de a comunica si dorinta continuua de invatare vor fi atributele care iti vor aduce locul de munca mult dorit in cadrul acelei clinici.

2. Dezvolta-te profesional!

In momentul in care iti arati din nou interesul pentru o clinica medicala si aplici pentru o noua pozitie, trebuie sa iti imbunatatesti CV-ul. Este important sa treaca o perioada de cel putin 3-6 luni de la prima aplicare, timp in care sa te dedici stagiilor de practica sau celor de voluntariat, pentru a te prezenta de fiecare data cu noi si noi atuuri. Prin acumularea experientei in domeniu, iti vei arata interesul, nevoia de implicare si dorinta de a fi aproape de pacienti. Angajatorii vor fi incantati sa vada ca muncesti din greu pentru visul tau, ca ai vointa de a continua  si ca stii sa primesti un refuz!

3. Fa o schimbare si incerca sa aplici pentru un post diferit!

In cazul in care ai aplicat pentru un post de asistent medical, insa tu esti debutant, iar clinica alege sa mearga mai departe cu un candidat cu o experienta anterioara, poate ar fi bine sa iei in calcul si varianta unei relocari pe un alt post, in cadrul aceleiasi clinici. De exemplu, un post ca registrator medical poate fi sansa ca tu sa debutezi in domeniul medical, sa te familiarizezi cu termenii medicali si, ulterior, sa avansezi pe postul pe care ti l-ai dorit initial. Imprieteneste-te cu personalul din clinica si pune intrebari!

4. In clinica pot sa apara schimbari interne

Situatia din companie poate sa se schimbe de la an la an, din acest motiv la o a doua aplicare ar putea exista o persoana diferita responsabila de angajare, cerintele pentru acelasi post pot fi diferite, iar candidatii care aplica poate fi mai putin pregatiti profesional decat tine si chiar mai putin competitivi.

 

 

Pe parcursul procesului de cautare a unui job, sa fii respins se intampla destul de des, iar acest lucru poate descuraja pe oricine.  Tine cont ca tot timpul exista loc de mai bine! Fii pozitiv si oriunde mergi nu uita ca este important sa iti lasi o usa deschisa avand atitudinea  potrivita!

 

Daca esti specialist medical si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

 

 

 

 

 

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment