4 joburi de succes din domeniul medical

4 joburi de succes din domeniul medical

Nu trebuie să ai neapărat titulatura de medic pentru a lucra în câmpul medical. Poți avea chiar un loc de muncă foarte bine plătit în această industrie fără acest statut. Dacă ești în pană de idei sau te-am făcut curios, continuă să citești pentru a afla și tu 4 profesii din domeniul medical pe care le poți urma fără să fii doctor.

Citește și 6 motive pentru care sa-ti indrepti atentia catre medicina din mediul rural

Farmacist
  • Farmaciștii joacă un rol semnificativ în sănătate și domeniul medical. Farmaciștii autorizați sunt responsabili de distribuirea medicamentelor compensate către pacienți și oferă instrucțiuni privind utilizarea în condiții de siguranță a acestor rețete, precum și sugestii în cazul unor probleme nu atât de grave. De asemenea, aceștia pot oferi sfaturi pacienților cu privire la modul de menținere a unui stil de viață sănătos, de a efectua teste de sănătate și de a oferi imunizări.
  • Creștere prevăzută în ocuparea forței de muncă: creștere anticipată de 6% între 2016 și 2026
  • Informații suplimentare: Farmaciștii trebuie să urmeze o facultate să realizeze anumite cursuri postliceale pentru acreditare. De asemenea, trebuie să fie autorizați, ceea ce necesită promovarea unor examene. Între 2016 și 2026, se așteaptă un număr suplimentar de 17.400 de locuri de muncă în farmaceutică. Cererea în creștere pentru medicamente pe bază de rețetă va duce la o cerere mai mare pentru profesioniști de înaltă educație în farmacii. 
Manager de servicii medicale 
  • Administratorii serviciilor medicale și de sănătate – numiți, de asemenea, în unele cazuri directorii serviciilor de sănătate, administratorii serviciilor de sănătate sau managerii de asistență medicală – sunt responsabili de coordonarea și direcționarea serviciilor medicale într-o varietate de medii. Acești profesioniști pot gestiona o întreagă unitate sau se pot specializa în gestionarea unei anumite zone sau secții clinice. Unii dintre acești profesioniști pot gestiona, de asemenea, practica medicală pentru un grup de medici sau clinici. Managerii serviciilor medicale și de sănătate au cunoștințe și instruire în: afaceri, etică, finanțe, legi medicale sau tehnologie.
  • Creștere prevăzută în ocuparea forței de muncă: Creștere estimată de 20% între 2016 și 2026
  • Educație obligatorie: minimum o licență în unul dintre domeniile menționate anterior (depinde de locul de muncă și de instituția aflată sub coordonare)
  • Informații suplimentare: Majoritatea managerilor medicali și ai serviciilor de sănătate dețin cel puțin o diplomă de licență înainte de a intra pe teren. Diplomele de master și doctorat sunt frecvent întâlnite în rândul profesioniștilor de nivel superior în acest domeniu. Există o mare varietate de programe de master tradiționale și online în domeniul administrării sau managementului asistenței medicale, cu o evidență a educației de înaltă calitate în managementul asistenței medicale.
Inginer biomedical
  • Inginerii biomedicali sunt responsabili de analizarea și proiectarea soluțiilor în domeniul sănătății, folosind atât principii inginerești, cât și medicale și din domeniul științei. Scopul acestui domeniu este îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii pacienților prin avansări în tehnologia echipamentelor, dispozitivelor, sistemelor informatice și de software.
  • Creșterea prevăzută pentru ocuparea forței de muncă: Creștere anticipată de 7% între 2016 și 2026
  • Educație obligatorie: minimum o licență în unul dintre domeniile menționate anterior (depinde de locul de muncă și de instituția aflată sub coordonare)
  • Informații suplimentare: Ocuparea forței de muncă a inginerilor biomedicali este de așteptat să crească cu 7% din 2016 până în 2026, ceea ce este considerată o creștere medie, dar bună. Necesitatea acestor profesioniști va continua să crească în mare măsură datorită nevoii de îmbunătățire din domeniul medical pentru o populație îmbătrânită și cu tot mai multe probleme. 

Citește și Medicina moderna: top 9 cele mai neasteptate si mai cautate joburi medicale ale viitorului

Dieteticieni și nutriționiști
  • Dieteticienii și nutriționiștii sunt specialiști în domeniul sănătății, experți în domeniul alimentației și nutriției, la care oamenii apelează pentru probleme foarte variate și aflate la poli opuși. Își folosesc cunoștințele pentru a promova o dietă sănătoasă și pentru a gestiona bolile legate de alimentație. Dieteticienii și nutriționiștii sunt resurse valoroase în tratamentul obezității și diabetului, dar pot ajuta și în probleme legate de dermatologie sau endocrinologie.
  • Creștere prevăzută în ocuparea forței de muncă: Creștere previzionată cu 15% între 2016 și 2026
  • Educație obligatorie: minimum de licență în domeniu sau absolvirea unor cursuri.
  • Informații suplimentare: este de așteptat o creștere continuă pentru rolurile dieteticienilor și nutriționiștilor, deoarece aflăm mai multe despre conexiunea dintre alimentație și sănătatea generală.

Citeste și: Află cum poți să devii asistent anestezist: ce pregătire trebuie să ai, care sunt calitățile și abilitățile necesare și de ce merită să alegi această carieră

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment