4 caracteristici ale milenialilor din domeniul medical

4 caracteristici ale milenialilor din domeniul medical

 

Desi cercetatorii nu au ajuns la un acord comun privind intervalul de timp in care milenialii s-au nascut,
majoritatea sunt de parere ca perioada de aparitie a acestei generatii este inceputul anilor ’80 si sfarsitul anilor ’90. Mai exact, vorbim despre studentii care urmeaza acum facultatea de medicina si rezidentii. Astfel, viitorul medicinei va fi directionat de viitorii medici mileniali care au un set diferit de prioritati si abordari in ceea ce priveste practicarea medicinei in comparatie cu generatia anterioara. In 2025, milenialii vor reprezenta 75% din forta de munca globala. Intelegerea valorilor si dorintelor acestei generatii de catre persoanale care se ocupa de recrutarea si plasarea lor in diferite clinici si spitale va deveni un punct critic. Aceasta intelegere va face diferenta la nivel financiar pentru clinica sau spitalul respectiv.

Trebuie sa vorbim si despre procesul de recrutare care trebuie sa devina si el axat pe nevoia candidatului si a angajatorului. Plasarea incorecta a unui milenial intr-o clinica care nu este dispusa sa practice medicina in felul in care acesta vede lucrurile, va fi doar pierdere de timp si energie.

Iata care sunt o parte din caracteristicile tinerilor mileniali pe care trebuie sa le avem in vedere in procesul de recrutare:

1.Sunt familiarizati cu tehnologia

Medicii stagiari sunt mult mai familiarizati cu tehnologia decat orice alta generatie care i-a precedat. Astfel, daca tehnologia din domeniul medical va continua sa se dezvolte, milenialii vor accepta sa promoveze sisteme mai noi si mai rapide. Acest lucru va simplifica procedurile medicale pentru a face ingrijirea pacientului mai eficienta.

2. Sunt deschisi la schimbari

In ultimii 20 de ani, pe intreg globul s-a discutat  mai putin despre traditie si mai mult despre schimbare si progres. Milenialii invata  in mod constant cum sa foloseasca noile dispozitive și gadget-uri si nu sunt intimidati sa ia contact cu lucruri noi. Ideea de a schimba locul de munca, mutarea pozitiei biroului, sau obtinerea unui nou sistem electronic nu sunt idei nelinistitoare, ci de multe ori sunt bine venite. In plus, milenialii sunt dispusi sa petreaca timp pentru a descoperi noi metode de a face lucrurile.

3. Cauta echilibrul munca-viata personala

Doctorii mileniali pun mare accent pe libertate si flexibilitate. Ei se regasesc in expresia “munceste sa traiesti” si nu “traieste sa muncesti”. Acest lucru nu ii caracterizeaza drept lenesi, ei fiind interesati de eficientizarea si protejarea timpului liber. Este foarte important sa respectam dorintele pe care le au in afara orelor de munca, de exemplu pasiunea de a calatori sau interesele artistice. Trebuie sa retinem ca milenialii nu sunt axati numai pe cariera. Daca respectam timpul pe care ei il petrec in afara spitalului si luam in considerare dorinta de echilibruintre viata personala si munca, ei vor aprecia mai mult compania la care lucreaza. Un studiu relevant a concluzionat ca 53% din mileniali au afirmat ca echilibrul intre viata personala-job le influenteaza retentia intr-un loc de munca.

4. Au spirit colaborativ si competitiv

Fiind atrasi de noutate si descoperirea lucrurilor noi, generatia Y se remarca si prin usurinta cu care accepta oportunitatile si provocarile. Sunt orientati catre actiunile de voluntariat si sunt deschisi sa lucreze in echipe pentru o buna performanta. Numiti si generatia „trofeu”, sunt persoane motivate, cu obiective clare. De cele mai multe ori, milenialii sunt oamenii care vor fi gasiti in centrul actiunii, nu vor fi cei care observa.

Este de asteptat ca atmosfera din medicina sa se schimbe in urmatorii ani deoarece noi generatii isi vor face aparitia si, inevitabil, vor aparea noi paradigme. Pentru oamenii care se ocupa de recrutarea si selectia in domeniul medical este vital sa inteleaga necesitatile specialistilor medicali si sa le ofere cele mai bune conditii de munca pentru performanta.

 

 

 

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment