Atunci cand trebuie sa angajezi mai ales, pentru prima data pe cineva, intreg procesul poate parea atat de confuz incat te face sa simti ca este mai bine sa renunti si faci singur toata treaba.
Am trecut si noi prin aceasta experienta, nu este un proces simplu dar este foarte intersant atat prin prisma noilor cunostintelor pe care le poti cumula, dar si prin faptul ca poate fi un proces care sa iti ridice noi intrebari si noi perspective.
1. Mitul 1: Am nevoie de un intern doar daca detin o companie mare
De ce crezi asta? Indiferent ca vorbim doar de un cabinet privat in cadrul caruia esti singur si unic angajat, fie ca este vorba despre o clinica cu peste 50 de angajati, in ambele cazuri angajarea unui intern poate reprezenta un ajutor major atat pentru tine cat si pentru dezvoltarea companiei tale.
Este foarte important sa realizezi un anunt oficial cat mai clar si concis. Daca precizezi inca de la inceput care vor fi artibutiile exacte pe care le va avea viitorul intern, dar si faptul ca la finalul intershipului va primi o scrisoare de recomandare din patea ta, ai toate sansele sa iti alegi persoana potrivita dinte multi aplicanti.
Studentii, fie la medicina (in anii 1-3) sau la stiintele comuniicari (in cazul in care ai avea nevoie de putin ajutor pe partea de social media) sunt dornici sa puna in practica informatiile cumulate pe parscursul cursurilor universitare.
2. In cazul in care nu-mi pot plati Internul, pot gasi totusi pe cineva?
In cazul angajarii unui intern ai 2 variante: un intership cu plata sau fara plata.
Indiferent de varianta aleasa cel mai important pentru viitorul intern este sa primeasca o scrisoarea de recomandare in urma intershipului si sa cumuleze practica si informatii noi care sa il ajute pe viitor. Companiile foarte cunoscute obisnuiesc sa faca si intershipuri neplatite, dar asta pentru ca au deja un nume puternic creat in timp si astfel pentru interni este o adevarata onoare sa lucreze pentru cu ei chiar si pe o perioada determinata.
Depinde foarte mult de departamentul in cadrul caruia doresti sa angajezi un intern si depinde de tine sa stii sa te promovezi si sa iti scoti in evidenta atuurile.
3. Am pierdut startul semestrului, așa ca trebuie sa astept inca jumatate de an
Noi am cautat primul si singurul nostru intern in mijlocul verii, in luna iulie, deci cu siguranta este un mit total neadevarat. Am avut foarte multe cereri in doar doar 2 saptamani.
Zilnic primeam peste 10 CV-uri pe email, facebook dar si aplicantii direct la jobul postat in cadrul platformei noastre.
Este, de asemenea, interesant de amintit ca tot mai multi absolventi sunt in cautarea stagiilor pentru portofoliu personal inainte de a incepe sa lucreze full-time.
Avand in vedere ca in perioada facultatii nu fac prea multa practica sunt nerabdatorii si plini de idei inovatoare.
Deci ce parere ai? Ai vreo retinere cu privire la angajarea unui stagiar?
Raluca, interna noastra a devenit dupa stagiul de 3 luni, nu doar un membru al echipei, dar si un angajat de baza atat pentru noi cat si pentru comunitatea noastra.
Angajarea unui intern poate fii considerata ca un schimb de intelegere si sprijin reciproc.
Tu ce parere ai?
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.