3 clarificari esentiale intre medici si angajatorii lor

3 clarificari esentiale intre medici si angajatorii lor

Relatia dintre medic si angajator este un intens subiect de discutii si nu de putine ori blamata de ambele parti.

Privita la rece insa, ea nu este cu nimic diferita de acelasi timp de relatie din alte domenii. Si, ca peste tot, sta sub semnul acelorasi neajunsuri.

Ascultand ambele tabere iti dai seama rapid ca, frecvent, intreaga constructie de proiectii negative sta , de fapt, pe o comunicare deficienta sau chiar inexistenta.

Daca ai inteles asta, tu ca angajator, exista o sansa de remediere. Poti cel putin incerca sa faci lucrurile mai bine si sa inveti sa comunici eficient si empatic cu medicii tai.

Exact asa cum ai vrea ca ei sa comunice la randul lor cu pacientii.

Da, comunicarea se poate exersa si astfel perfectiona.

Dar in egala masura si ce comunici este la fel de important.

Si pornind de aici, cred ca angajatorii ar fi bine sa se straduiasca sa sublinieze cateva aspecte esentiale, medicilor cu care colaboreaza, si sa se asigure ca sunt cu adevarat intelese.

  1. Suntem o echipa si avem acelasi obiectiv.

Este, cred eu, extrem de util sa-l faci pe angajatul tau medic sa se simta parte dintr-un proiect, dintr-o echipa si de ce nu, dintr-o cultura organizationala.

E important sa inteleaga ca targetul suprem este binele pacientului tradus prin livrarea de servicii medicale de inalta calitate , cu empatie si respect. Iar la atingerea acestui obiectiv contribuie toata lumea, indiferent de pozitie.  ( Desigur, daca acesta e targetul dumneavoastra. 🙂 )

Impartirea unei responsabilitati comune trebuie sa devina din povara, o mandrie.

  1. E in intereseul meu ca angajator ca medicii cu care colaborez sa evolueze si sa se dezvolte atat profesional cat si personal.

Medicii spun deseori ca au senzatia ca nevoia lor de a se imbunatati permanent si de a evolua nu este nici inteleasa, nici adresata.

De aceea, angajatorii au nevoie sa transmita cat mai clar un mesaj de sustinere catre medici. Mesaj care sa  fie acompaniat si de un pachet de facilitati sau beneficii importante pentru ei si construite in functie de dorintele lor.

Iar pentru asta e nevoie de comunicare.

Medicii au nevoie sa fie ascultati si intelesi si din acest punct de vedere. Iar angajatorii la fel, au ceeasi nevoie sa fie  ascultati si intelesi, din perspectiva punerii in practica a acestui tip de deziderat. Pentru ca unele lucruri pot fi posibile altele inca nu.

Cata vreme se pastreaza comunicarea onesta si directa, nu ar trebui sa apara nici o neintelegere

  1. Suntem parte (parti) dintr-un business care are nevoie sa fie profitabil.

Aceasta este poate una din provocarile cele mai mari ale relatiei medic – angajator. Felul in care mecanismul de functionare al afacerii este inteles si acceptat de ambele parti.

Pe de o parte medicii care au o retinere in a privi cu onestitate o serie de date legate de functionalitatea unei afacerii si nu reusesc de multe ori sa gaseasca calea de mijloc intre  practica medicala curenta si nevoile unui business;

Iar pe de alta parte angajatorii, reprezentati de manageri, care nu au capacitatea de a privi mai departe de cifre, catre caracterul profund uman al serviciilor medicale si care, la randul lor, nu reusesc, inca, sa gaseasca compromisul necesar intre aceeasi practica medicala curenta si nevoile unui business.

Amandurora le-ar prinde bine o privire de ansamblu, o schimbare de perspectiva si un exercitiu de empatie.

Fara a se vrea ca o concluzie ci poate doar o sugestie, raman la parerea ca felul in care ne construim relatiile profesionale si felul in care comunicam, raman definitorii  pentru succesul de mai tarziu.

Daca va simtiti pregatiti sa treceti peste prejudecati, sa adresati si rezolvati probleme, si mai ales, sa evoluati, nu ezitati sa va inscrieti intr-un program de coaching personalizat.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment