Sfaturi pentru ca asistentele nou angajate sa se simta bine la locul de munca

Sfaturi pentru ca asistentele nou angajate sa se simta bine la locul de munca

Sunteti nou angajata ca asistenta medicala? S-ar putea sa va simtiti coplesita, nervosa si emotionata de multitudinea de noi experiente si de noii colegi – asistente, medici, farmacisti, kinetoterapeuti, nutritionisti, secretar de unitate, personal de management etc.

Atunci cand sunteti noua intr-un colectiv, este usor sa deveniti nelinistita si preocupata sa faceti totul bine pentru a face o impresie buna. Dar nu va faceti griji, este foarte simplu sa va integrati, trebuie doar sa incepeti prin a va prezenta si a socializa cu colegii.

Citește și 6 strategii de evitare a conflictelor dintre asistentele medicale

Iata 7 sfaturi care va vor ajuta sa va integrati la noul loc de munca si sa va pregatiti pentru o cariera lunga si de succes:

1. Gasiti un mentor

Daca spitalul sau locul de munca are un program de mentorat, este o idee buna sa va gasiti un specialist langa care sa stati.

Daca lucrati cu o asistenta pe care o admirati, puteti sa o urmariti in liniste si veti afla cum decurg activitatile in spital. Aceasta este o relatie de mentorat tacuta, in care veti invata doar prin asociere si observatie.

2. Puneti intrebari

Cel mai periculos lucru pe care il puteti face in aceasta meserie este sa nu puneti intrebari.

Oricat de „stupid” credeti ca ar putea suna, nu exista o intrebare pe care nu ar trebui sa o puneti. Nimeni nu se asteapta sa aveti toate raspunsurile, asa ca nu fiti timida, fiti curioasa si puneti intrebari. Majoritatea managerilor si colaboratorilor prefera sa puneti intrebari decat sa faceti ceva incorect.

De asemenea, puteti constata ca a pune intrebari va va ajuta sa va amintiti informatia mult mai usor.

3. Fiti de ajutor

Asistenta medicala colaboreaza cu cei implicati in ingrijirea unui pacient. Oferati-va sa ajutati, sa va prezentati voluntar si sa le aratati colegilor ca sunteti o persoana ambitioasa, cooperanta, dispusa sa ajute atunci cand este nevoie.

Citește și 2020 este desemnat “Anul asistentei medicale si al moaselor”

5. Planificati-va activitatile

Planificarea si gruparea anumitor sarcini de ingrijire a pacientilor va pot ajuta sa fiti mai eficienta si sa rezolvati cat mai multe probleme. Astfel, veti fi apreciata de colegi si va veti simti mult mai bine in cadrul echipei.

Daca puteti veni cu sisteme care va ajuta sa fiti mai organizata si mai eficienta, este posibil sa oferiti o ingrijire mai buna pacientilor. Asistentele organizate folosesc de la clipboard-uri pana la aplicatii pentru smartphone-uri, tot ce trebuie sa faceti este sa le testati si sa incepeti sa le folositi pe cele potrivite.

6. Nu omiteti gustarile

Este foarte frecvent ca asistentele medicale sa rateze pauzele alimentare obisnuite, dar hranirea corpului este esentiala. Din cand in cand, este bine sa luati cate o mica pauza pentru o gustare, asa veti avea mai multa energie si mult spor.

De asemenea, corpul si creierul au nevoie de apa. Asigurati-va ca beti suficiente lichide pentru a ramane hidratata in permanenta.

7. Continuati sa invatati

Nu veti incheia niciodata studiul ca asistenta medicala, asa ca, permiteti curiozitatii naturale sa va motiveze pentru a continua sa invatati.

Aflati ce va emotioneaza cel mai mult in materie de asistenta medicala, citind articole si bloguri de specialitate, ascultand podcast-uri sau urmarind videoclipuri. De asemenea, incercati sa participati la conferinte, seminarii si webinarii care alimenteaza creierul asistentei cu studiu de inalta calitate.

Citește și INTERVIU cu o asistenta medicala din Maternitate: „Glasul nou-nascutului ma face sa simt magia Craciunului”

Asistentele muncesc din greu, dar trebuie sa puneti in aplicare si trucuri prin care sa va simtiti bine la locul de munca, mai ales daca sunteti nou angajata. Asigurati-va ca aveti timp pentru familie, prieteni, hobby-uri, calatorii si relaxare. Aceste metode vor face minuni pentru propria bunastare si implinire personala si profesionala.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment