Oamenii de știință sunt îngrijorați cu privire la noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Oamenii de știință sunt îngrijorați cu privire la noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Oamenii de știință afirmă că noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie suferă noi mutații genetice care îi îngrijorează.

În urma unor teste realizate pe unele eşantioane se arată o mutaţie, numită E484K, deja observată în variantele din Africa de Sud şi Brazilia, care sunt îngrijorătoare.

Experţii care lucrează cu Public Health England au găsit un număr de cazuri ale variantei britanice cu mutaţia E484K, acesta fiind prezentă în 11 din 214.159 de probe pe care au fost testate.

Dr. Julian Tang, un expert în virusuri la Universitatea din Leicester, a menționat că oamenii trebuie să respecte restricțiile pentru a înlătura posibilitatea răspândirii de noi tulpini, „în caz contrar, nu numai că virusul poate continua să se răspândească, dar poate evolua”.

Oamenii de știință au testat aceste noi tulpini, iar rezultatele provizorii sugerează că vaccinurile sunt încă eficiente împotriva variantelor cu această mutaţie, deşi răspunsul imun al organismului poate să nu fie la fel de puternic sau pe termen lung.

Citește și: Descoperă cât de multă încredere poți avea în vaccinurile anti-Covid-19

În România sunt 26 de persoane infectate cu noua tulpină

În România, numărul total de infectări cu noua tulpină din Marea Britanie a ajuns la 26. Primul caz de SARS-CoV-2 cu noua tulpină a apărut în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.

Ulterior, noi cazuri au apărut în Bucureşti, la Şcoala 28, iar ulterior un caz în Suceava şi altul în Constanţa.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că în România au fost înregistrate alte şase noi cazuri de infecţie cu noua tulpină din Marea Britanie.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment