Cercetătorii au constatat că varianta de coronavirus din Brazilia ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja COVID-19

Cercetătorii au constatat că varianta de coronavirus din Brazilia ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja COVID-19

Potrivit studiilor realizate, șase din zece persoane care au avut deja COVID-19 ar putea fi vulnerabile la o a doua infecţie cu noua variantă braziliană, din cauza faptului că anticorpii de protecţie nu funcţionează împotriva periculoasei variante P1.

Cercetările braziliene sugerează că P1 este de 1,2 şi 1,4 ori mai transmisibil decât variantele iniţiale de coronavirus.

Profesorul Ester Sabino, de la Universitatea din São Paulo, a declarat că între 25% şi 61% dintre anticorpii de protecţie dezvoltaţi în urma infectării cu noul coronavirus nu funcţionează împotriva noii variante periculoase P1, descoperită în Brazilia.

Citește și: Primul studiu care evaluează răspunsul imun al organismului la vaccinarea împotriva COVID-19

Ce au descoperit cercetătorii

Cercetările precedente din oraşul Manaus au arătat că anticorpii de protecţie nu ne protejează împotriva periculoasei variante P1.

„Dacă 100 de persoane au fost infectate în casa noastră anul trecut, undeva între 25 şi 61 dintre ele sunt susceptibile la infecţia cu P1. În mod surprinzător, am constatat că aceste cazuri cresc rapid”, a declarat profesorul Ester Sabino.

Profesorul Sharon Peacock, director COG-UK şi microbiolog la Universitatea Cambridge, a declarat că nu există încă dovezi dacă imunitatea la varianta Kent ar putea proteja sau nu împotriva P1. „Ştim că P1 s-a răspândit în destul de multe ţări şi 25 de ţări au raportat prezenţa acestuia. Deci, este răspândit în întreaga lume”.

Citește și: Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie

Până în octombrie, 76% din populaţia din Manaus a dezvoltat anticorpi, de aceea se aştepta ca acest lucru să genereze un grad ridicat de imunitate. Problema a apărut când infecţiile au crescut din nou în 2021, iar secvenţierea genomică a identificat P1 drept vinovat. Această nouă variantă a arătat 17 mutaţii, dintre care 10 sunt legate de proteina crucială în ceea ce priveşte modul în care virusul pătrunde în celulele umane.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment