Site icon MEDIjobs

Moașele și îngrijirea la naștere: Rolul lor în asigurarea unei nașteri sigure și sănătoase 

moașele

Perioada premergătoare sarcinii, dar și cea de după sunt momente pline de emoții, dar și de anxietate, agitație și oboseală. Aducerea pe lume a unui copil vine la pachet cu multe griji și responsabilități. Este o decizie care îți va schimba radical perspectivele asupra vieții. De la teama aferentă momentului nașterii până la presiunea de a fi o mamă bună – pe toate le vei trăi într-un fel sau altul. Este o experiență complexă – presărată de momente care nu pot fi descrise în cuvinte. Tocmai de aceea, majoritatea femeilor se confruntă cu sindromul Postpartum – o formă de depresie din ce în ce mai populară în rândul proaspetelor mămici. Nimeni nu te pregătește pentru a face față unui cumul atât de intens de emoții. S-a demonstrat că 4 din 5 părinți se confruntă cu baby bluesstări de tristețe și îngrijorare care apar, în general, în primele zile după naștere. E perfect normal. Însă, dacă stările ușoare de iritabilitate se agravează, ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare. 

Sindromul Postpartum este o problemă cât se poate de reală. Simptomele variază de la o persoană la alta, dar în general pot fi caracterizate prin: crize de plâns, schimbări bruște de dispoziție, insomnii și furie intensă. Pot apărea, de asemenea, dificultăți în relaționarea cu bebelușul ceea ce poate cauza efecte pe termen lung cu privire la interacțiunea mamă-copil. 

Aici intervin moașele – persoanele avizate pentru a oferi mamelor suportul de care au nevoie pentru a menține echilibrul în viața familială. Ele sunt cele care le oferă contextul ideal pentru o naștere sigură și le ajută în asumarea celei mai dificile meserii din lume – cea de părinte. 

Rolul moașelor în viața celor care se pregătesc pentru a fi mame

Moașele nu sunt simple cadre medicale, ci devin părți importante în armonizarea stărilor prin care trece mama. Nimic nu se compară cu ajutorul pe care ți-l poate oferi o persoană specializată în domeniu, care înțelege exact ceea ce experimentezi. 

Printre cele mai importante atribuții pe care și le asumă și care garantează implicit succesul nașterii și a perioadei de după se numără: 

Iată care sunt cele 5 calități de care ai nevoie pentru a fi o moașă bună

Abilități pe care orice moașă ar trebui să le aibă 

Nu toate moașele au darul de a se implica în totalitate în viața viitoarelor mame. Nu e vorba doar de pregătirea medicală necesară efectuării profesionale a activităților de îngrijire, ci de o dăruire care trece dincolo de responsabilitățile din fișa postului. 

Iată care sunt principalele abilități pe care orice moașă ar trebui să le aibă:

Află Cum pot moașele să ajute mamele în perioada de recuperare și adaptare la noul lor rol

Concluzii 

Rolul pe care îl are o moașă atât în viața mamei, cât și a fătului este foarte complex. Ea este cea care oferă tot suportul necesar unei nașteri normale, lipsite de complicații sau incidente neplăcute. Oferă mamei informații valoroase și sfaturi utile despre gestionarea stărilor aferente sarcinii, dar și despre îngrijirea adecvată a copilului. E mai mult decât un cadru specializat, ci devine o prietenă de nădejde, un umăr gata să ofere susținere necondiționată. Tocmai de aceea, pe lângă pregătirea medicală, moașa trebuie să dispună și de câteva abilități specifice. Compasiunea, empatia și răbdarea sunt atuurile principale care îi pot asigura rezultate de succes și experiențe pozitive cu pacientele. Persoanele înzestrate cu darul de a îngriji au cu siguranță ceva special. 

Alături de personalul potrivit, orice intervenție devine mai ușoară!

Ești moașă și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Exit mobile version