Site icon MEDIjobs

Ministerul Sănătății începe evaluarea spitalelor

spital

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, la ultima ședință de Guvern, că va evalua spitalele în această săptămână, pentru a afla dacă sunt pregătite pentru pacienții cu alte patologii, dar și pentru un eventual val 5. 

„Evaluăm la Ministerul Sănătății, în acest moment, capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Avem un mecanism flexibil, adică în această perioadă ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare în spitale al pacienților Covid a scăzut”, a spus Alexandru Rafila la începutul ședinței. 

Citește și Adrian Streinu-Cercel: România va trece printr-un nou val al pandemiei, la începutul anului viitor

Ministrul a subliniat că evaluarea va fi efectuată chiar în această săptămână. 

În același timp, Ministerul Sănătății se va asigura că spitalele sunt pregătite și pentru un eventual val 5 al pandemiei de Covid19. Deja au avut loc mai multe întâlniri cu specialiștii, iar discuțiile vor continua cu comisiile de specialitate ale medicinei de familie și de boli infecțioase. 

„Noi nu pregătim valul 5. Noi încercăm să pregătim sistemul de sănătate, ca să putem să facem față valului 5. (…) Vă spuneam că am avut deja întâlniri cu medicii de familie, vom continua mai intens în această săptămână să avem întâlniri, cu comisiile de specialitate ale medicinei de familie și de boli infecțioase – încât să putem să punem la dispoziția populației următoarele tipuri de servicii: testare și vaccinare la medicul de familie, evaluarea stării de sănătate la medicul de familie, tratament în ambulatoriu. Dacă reușim să facem acest pachet de servicii medicale ambulatorii, împreună cu ambulatoriile de specialitate, bineînțeles, atunci o să putem să scădem presiunea pentru spitale”, a explicat ministrul Sănătății la briefing-ul ședinței de Guvern. 

Tot pentru a fi pregătiți pentru pacienții Covid-19, aceeași sursă a precizat că este avut în vedere și un sprijin pentru medicii de familie pentru a ști exact cum să trateze bolnabii și ce terapii să le prescrie. 

Te-ar putea interesa și Ce măsuri prevede pentru sănătate noul program de guvernare

Va fi implementat inclusiv un call center. 

„Erau nişte societăţi profesionale. Și atunci, prin intermediul societăţilor profesionale şi prin intermediul Colegiului Medicilor, vom difuza aceste protocoale de bună practică în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea şi tratamentul ambulatoriu al pacienţilor COVID”, a spus Rafila. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version