Sute de medici și asistenți medicali școlari vor fi angajați de Ministerul Sănătății

Sute de medici și asistenți medicali școlari vor fi angajați de Ministerul Sănătății

La început de an școlar, Ministerul Sănătății anunță că vrea să aloce fonduri în această perioadă pentru a asigura necesarul de medici din școli și universități. 

Instituția condusă de ministrul Nelu Tătaru a anunțat, recent, că va crește bugetul pentru rețeaua de asistență medicală școlară pentru a angaja personal medical. Concret, noii angajați vor acoperi necesarul de oameni din cabinetele de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

„Până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenți medicali pentru cabinete școlare, 109 posturi medici dentiști, 145 posturi asistenți medicali pentru cabinete stomatologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

Citește și Care sunt regulile pentru medicii din cabinetele școlare și studențești

Cine va primi fonduri

Potrivit aceleiași surse, de banii ce vor fi alocați vor beneficia autoritățile locale din țară. La rândul lor, aceste autorități vor plăti medicii și asistenții școlari ce urmează să ocupe noile posturi. 

Care sunt cifrele în prezent

În toată țara sunt 1.302 medici. Dintre aceștia, 788 de medici sunt specializați în medicină generală, iar 514 sunt stomatologi. 

În privința asistenților medicali din unitățile de învățământ, situația este următoarea, spune aceeași sursă: sunt 3630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie).

Informarea Ministerului Sănătății nu conține și suma care va fi alocată pentru aceste recrutări.

Citește și Cadrele medicale pot demisiona fără preaviz dacă nu primesc sporul de până la 30% din salariu

Anul trecut, în sistemul preuniversitar, erau aproape 3 milioane de elevi (2.824.594), potrivit unui raport emis de Ministerul Educației. Dacă ne raportăm la numărul de școli, aflăm că în România sunt peste 6.200 de unități de învățământ.

Comparând aceste cifre, ajungem la concluzia că un medic se va ocupa de mai multe unități de învățământ și va acorda asistență unui număr mare de elevi. Prezența medicilor în școli este importantă, dat fiind faptul că ei vor efectua triaj epidemiologic. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment