Un medic de familie din Călărași a anunțat public că renunță la pacienții care nu se vaccinează

Un medic de familie din Călărași a anunțat public că renunță la pacienții care nu se vaccinează

Medicul de familie din Călărași a invocat un articol de lege, pe baza căruia i-a anunțat pe pacienții săi, în mod public, printr-o postare pe social media, că va renunța la cei care refuză vaccinarea anti-COVID-19.

„Asiguraţii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligaţia “să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului”, a scris Cătălin Petrencic, medic de familie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a continuat prin a spune că „persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă.

Medicul de familie îi încurajează pe pacienți să se vaccineze anti-COVID-19 pentru că „în cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore”.

Citește și: Peste 150.000 de angajați din sănătate au fost imunizați cu serul Pfizer BioNTech. Ce reacții adverse au avut

Dr. Cătălin Petrencic spune că cea mai importantă etapă de prevenție în cazul oricăror afecțiuni, mai ales în cazul acestui virus, este vaccinarea, în care crede cu tărie.

„Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție. În toți acești ani, am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic”, a afirmat acesta.

Vaccinarea anti-COVID-19 în România

Până la finalul lunii ianuarie, România așteaptă să primească aproximativ 600.000 de doze de vaccin, atât de la Pfizer, cât și de la Moderna.

Campania de vaccinare a fost demarată oficial în România pe 27 decembrie 2020, etapă în care au fost vaccinate numai cadre medicale.

Potrivit medicului militar Valeriu Gheroghiță, capacitatea de vaccinare pentru etapa a 2-a, este de peste 140.000 de persoane zilnic, în această etapă fiind imunizată populația cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu risc ridicat și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cum sunt cadrele militare.

Citește și: Pe 15 ianuarie începe a doua etapă a vaccinării – înscriere și detalii despre imunizarea împotriva virusului SARS-COV-2

Etapa a treia a campaniei de vaccinare se estimează că va începe în luna aprilie, în această etapă fiind imunizată populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment