Medici cu blog: beneficiile articolelor medicale scrise de specialistii medicali

Medici cu blog: beneficiile articolelor medicale scrise de specialistii medicali

Nevoile pacientilor apar constant, iar acest lucru face ca responsabilitatile tale, in calitate de medic, sa nu se sfarseasca in momentul in care iesi de pe usa cabinetului. Din acest motiv, este necesar ca tu sa gasesti modalitatile cele mai eficiente pentru a-ti tine pacientii aproape. Un mod simplu prin care poti sa ai un contact permanent cu ei este blogul. Scrisul este o forma de comunicare prin care iti poti crea beneficii proprii si, mai mult decat atat, prin scrierile tale, le poti oferi pacientilor informatii utile. In acest sens, noi iti prezentam beneficiile pe care le au articolele medicale scrise de specialistii medicali.

  • Autoeducarea

Pentru tine, in calitate de autor al blogului, un beneficiu important il reprezinta autoeducarea. Cu alte cuvinte, pentru a te mentine prezent in spatiul online, este necesar sa iti dedici timp pentru documentare. Fie ca analizezi ce dezbateri au mai avut loc cu privire la procedurile medicale, fie ca urmaresti bloggeri din aceeasi arie de interes, documentarea in sine te ajuta sa progresezi si, implicit, cunostintele tale din aria medicala sa fie mereu actuala.

„Pregatirea materialelor pentru blog ma tine la curent cu nouatţile aparute in domeniul obstetriciisşi ginecologiei, specialitate pe care doresc sa o urmez dupa absolvirea facultatii”

(Laurentiu Craciunas, student la medicina – autor al blogului „Contraboli”)

 

„Blogul ma ajuta indirect. Pentru a scrie un articol, ma documentez, citesc zilnic stirile medicale sau caut informatii in tratate de specialitate, castigand informatii care imi sunt de folos in cabinet”

(Adina Cheriches, medic specialist de medicina de familie – autor al blogului „Jurnal de medic”)

 

  • Corectitudinea informatiilor

Blogurile medicale reprezinta dovada ca munca unui medic continua si dupa usa spitalului. Prin randurile scrise de medici, pacientii au la dispozitie sfaturi din partea unor persoane competente care, datorita studiilor finalizate, detin autorizatia de a aborda subiectele din domeniul medical care sunt sensibile si care pot avea un impact puternic emotional.

„Aceasta pasiune a existat inca dinainte de a deveni studenta la Facultatea de Farmacie,Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. Din pacate exista o gramada de bloguri si site-uri ale unor pseudo farmacisti si pseudo medici care promoveaza idei false si incorecte despre sanatate si pot pune in pericol viata oamenilor. Tocmai de accea m-am simtit datoare ca si viitor specialist in sanatate sa pun la dispozitia pacientilor informatii corecte din punct de vedere stiintific.”

(Sara Saijari, student la Facultatea de Medicina – autor al blogului „Farmacista cu blog”)

  • Ruperea barierelor programarilor

Blogul este cabinetul tau online, un spatiul in care le permiti pacientilor sa intre la orice ora din zi si din noapte. Avantajul acestei metode de comunicare este acela ca pacientii iti pot adresa intrebarile care ii nelinistesc si pot accesa experientele altor persoane care se confrunta/s-au confruntat cu probleme similare, intr-un timp foarte scurt. De cele mai multe ori, oamenii sunt nerabdatori sa afle care este starea lor de sanatate, iar un prim pas in remedierea problemelor lor este consultarea sfaturilor medicilor din mediul online.

„Adesea, stiu ca dupa ce voi comunica un diagnostic, pacientul va ajunge pe Internet incercand sa afle mai multe detalii si chiar il avertizez ca nu tot ceea ce gaseşte este informatie stiintifică veridica”

 (Oana Clatici, medic dermato-venolog – autor al blogului „Dermatocosmetologie”).

  • Cresterea notorietatii tale ca medic

Prin intermediul unui blog, tu iti creezi un brand personal. In acest fel, in functie de subiectele pe care le abordezi, pacientii pot afla mai multe informatii despre cazurile pe care le-ai tratat si, in functie de asta, sa te aleaga pentru interventiile de care ei au nevoie.

“Blogurile sunt un pas urias spre o democratie reala, cu toate ca exista si riscul ca ele sa fie initiate de orice nebun si sarlatan. Intr-adevar, de aceea este atat de important ca oamenii competenti, onesti si cu experienta profesionala sa ia pozitie fata de nonsensurile care ne sufocă si sa se delimiteze de ele. Ziarele nu-si îndeplinesc deloc bine o asemenea îndatorire – ba, deseori, nu fac decat sa exacerbeze situatia.”

(David Colguhoun, profesor de farmacologie la University College London si blogger-71 ani – autor al blogului DC’s Improbable Science)

 

Si pentru ca am discutat de importanta documentarii pentru dezvoltarea carierei profesionale, noi iti prezentam cateva bloguri ai caror autori sunt specialisti medicali din afara Romaniei. Intr-un articol viitor, vom discuta separat despre cateva bloguri ale unor medici romani pe care noi ii apreciem. Pana atunci, uite care sunt propunerile zilei:

  1. Doc’s Opinion

Blogul Doc’s Opinion contine informatii generale scrise de Axel Sigurdsson, medic specialist in medicina interna si cardiologie. Acest blog a fost considerat in anul 2017 de catre compania Healthline ca fiind unul dintre cele mai bune bloguri care trateaza subiecte despre bolile cardiace. Cu toate acestea, medicul abordeaza si subiecte despre nutriție, prevenirea bolilor si obtinerea unui stil de viata sanatos.

  1. Diary of a Caribbean Med Student

Acest blog este un jurnal online administrat de un student la medicina. Articolele din cadrul blogului nu vorbesc numai despre experientele sale in medicina, ci ofera, de asemenea, o lista de note pentru studenti in legatura cu diferite aspecte ale vietii. Jurnalul studentului este o sursa educationala, care se adreseaza atat studentilor, cat si profesionistilor din domeniul medical.

  1. Atul Gawande

Bloggerul Atul Gawande este un renumit chirurg, autor si cercetator in domeniul medical care si-a propus ca prin articolele sale sa evidentieze progresele sale din medicina. Pe blogul sau, medicul initiaza discutii cu privire la anumite tendinte in medicina si impartaseste cercetarile sale continue catre lume.

 

Blogul reprezinta dovada ca poti sa fii medic si, in acelasi timp, sa iti dedici timp si placerii de a scrie. Noi te sustinem sa scrii pentru pacientii tai si te indemnam sa le oferi suport prin intermediul articolelor tale!

Daca esti specialist medical si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

 

 

 

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment