INTERVIU | George Covaci, asistent stomatologie

INTERVIU | George Covaci, asistent stomatologie

Recent angajat in cadrul unei clinici stomatologice, George Covaci este un tanar absolvent al scolii postliceale Carol Davila din Bucuresti, promotia 2018, lucrand doar in domeniul stomatologic inca de la data absolvirii. S-a angajat de curand prin intermediul platformei MEDIjobs in cadrul clinicii Dental Garant, dupa ce a lucrat ca asistent dentar in cadrul clinicilor Dent Estet inca de la absolvire. 

In acest context, am stat de vorba cu George ca sa aflam cat de dificil este gasirea unui nou loc de munca in contextul actual si cum i s-a parut procesul de recrutare. 

Ce te-a indreptat si motivat sa alegi o scoala medicala si sa lucrezi in acest domeniu? 

Am ales aceasta specialitate pentru ca, inca de la bun inceput, mi-am dorit sa ajut oamenii din jurul meu si in acelasi timp, mi-am dorit sa imi imbunatatesc continuu cunostintele dobandite in timpul scolii. Comunicarea cu pacientii este foarte importanta si de aceea, informatiile pe care le oferim trebuie sa fie sustinute de cunostinte temeinice in domeniul medical. De asemenea, consider ca sprijinul oferit in comunicarea verbala cu pacientii nostri si in general, oamenii care au nevoie de sprijin, este extrem de importanta. 

Cum ai descrie experienta din timpul anilor de scoala si cum consideri ca poate fi ea imbunatatita? 

Pot sa spun ca anii de scoala au fost si buni si rai. Am beneficiat de sprijinul profesorilor nostri cu privire la dobandirea cunostintelor teoretice si mai ales, cu tehnici care pot fi aplicate in comunicarea cu pacientii, astfel incat acestia sa fie deschisi si sa impartaseasca cu noi, cei care practicam aceasta meserie, problemele cu care se confrunta. Se poate spune ca sistemul nostru de invatamant medical este „ ok”, dar cu siguranta, este loc pentru imbunatatire. 

Cea mai activa perioada din timpul scolii a fost perioada de practica. Intr-adevar, in acest timp, am imvatat, cu bune si rele, ce presupune cu adevarat aceasta meserie. Am invatat atat de multe in aceasta perioada! E drept ca am fost si „pus la zid”, am fost poate, cateodata, certat, dar toate cunostintele dobandite in acea perioada m-au format sa fiu profesionistul de astazi. 

Daca ar fi sa ma refer la aspectele de imbunatatit, cu siguranta trebuie sa specific ca atitudinea si abordarea personalului medical si decidentilor din sistemul medical fata de cei care fac practica trebuie sa fie extrem de deschisa, pentru ca la urma urmelor, in practica inveti cu adevarat o meserie, fata de studiul teoretic. 

Citeste si: INTERVIU | Constantin Alina, asistent medical radiologie dentară

Povesteste-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs.

De-alungul intregului proces de recrutare, am beneficiat de o experienta interactiva, pe care o recomand tuturor celor care isi cauta un loc de munca in domeniul medical. Specialistul in recrutare cu care am comunicat este o persoana extrem de amabila si care mi-a furnizat explicatii coerente. M-a sprijinit pe tot parcursul procesului de recrutare. Senzatia mea dupa experienta cu MEDijobs este ca sunt o echipa care stiu ceea ce fac si care te indruma la fiecare pas extrem de eficient si intr-o maniera prietenoasa si amabila. 

Timpul este o resursa pretioasa, mai ales in cazul celor care au nevoie de un loc de munca. Consideri ca ti-a fost mai usor sa interactionati cu platforma MEDIjobs decat sa aplici individual la mai multe companii?

Ar fi fost extrem de dificil daca interactionam direct cu companiile angajatoare, nu dispui de informatiile necesare de la bun inceput despre cat de stabila este acea companie, cu cine vei intra in contact, la ce sa te astepti de-alungul procesului de recrutare. In schimb, prin MEDIjobs, am reusit sa am la timp toate informatiile de care am avut nevoie, mi-au oferit toate aceste informatii mereu, m-a indrumat in ceea ce am urmat sa fac.  

Ce le recomanzi celor care doresc sa urmeze o cariera medicala? 

In primul rand, le-as spune sa nu isi piarda speranta si chiar daca la un moment dat, vor avea dificultati sau provocari in comunicarea cu cei din jur, sau lucrurule nu merg asa cum se asteapta, sa nu se lase descurajati. Ridicati capul si indepliniti-va visurile si planurile pe care le urmariti in cariera voastra. De asemenea, foarte important, este sa incercati sa invatati cat mai mult in timpul scolii, sa fiti cu adevarat prezenti la cursuri si practica, nu doar sa bifati o prezenta fizica. Este esential in domeniul medical sa fii implicat si atent la informatiile si tehnicile care ti se explica pentru a deveni un bun profesionist. 

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment