INTERVIU | Delcaru Cristina, biolog

INTERVIU | Delcaru Cristina, biolog

In directa legatura cu contextul pandemiei pe care il parcurgem acum in toata lumea, nu putea fi mai potrivit sa stam de vorba cu cineva care si-a dezvoltat cariera in domeniul biologiei si cu atat mai mult, intr-unul dintre departamentele cele mai solicitate in acest moment, cel de microbiologie. 

Microbiologia medicala se ocupa cu studiul microorganismelor implicate in patologia umana si interactiunile dintre om si aceste microorganisme. Diagnosticul microbiologic, participarea la monitorizarea evolutiei clinice a bolilor infectioase si la activitatile de supraveghere si control al infectiilor constituie principalele domenii de activitate ale Microbiologiei Medicale.

Specializarea in specialitatea Microbiologie Medicala se realizeaza prin studiul unor discipline medicale specifice: Bacteriologie, Virusologie, Parazitologie, Micologie, Imunologie si Biologie moleculara dedicate diagnosticului microbiologic al bolilor infectioase, la care se adauga studiul intr-o serie de domenii necesare pentru o formare profesionala completa (management, biosiguranta, calitate, igiena, notiuni elementare de biochimie si hematologie etc). 

Cristina Delcaru este biolog principal in cadrul departamentului de Bacteriologie si detine un doctorat in biologie. Are peste 10 ani de experienta in profesia dumneaei si a impartasit de curand cu noi cateva impresii despre experienta sa cu platforma MEDIJobs. 

Ce presupune activitatea dumneavoastra ca biolog si cum s-a schimbat aceasta in perioada pandemiei? 

Eu lucrez in departamentul de microbiologie si aceasta pandemie a schimbat foarte mult activitatea in cadrul departamentului.

Citeste si: Viata ca biolog medical in Romania: de la studii de specialitate, la oportunitati de cariera si recunoastere in sistemul medical

Care sunt provocarile pentru cineva cu profesia de biolog sa isi gaseasca un job in aceasta perioada/ sau oricare perioada? Care sunt impedimentele (daca sunt) si care sunt cerintele de pe piata pentru biologi?

Eu cred ca fiecare om are locul lui. In aceasta perioada de pandemie cam toti angajatorii cauta personal cu experienta. 

Ce anume v-a motivat in alegerea acestei profesii si ce le-ati transmite celor care doresc sa aleaga aceasta cariera? 

Este o profesie foarte frumoasa. Biologia mi-a placut foarte mult din liceu. Ca in orice profesie exista plusuri si minusuri, dar atata timp cat o faci din pasiune, nimic nu mai conteaza.

Cum ati descrie experienta cu platforma MEDIjobs? Ati recomanda si altor persoane sa isi faca un cont?

O experienta foarte placuta si surprinzatoare. Pana acum nici o platforma de recrutari nu mi-a cautat un job fara ca eu sa aplic direct.

Da, cu siguranta as recomanda si altor persoane utilizarea platformei MEDIjobs. I-am povestit unei colege de modul in care am obtinut acest post si a fost placut surprinsa.

Citește și INTERVIU Prof.Dr.Alexandru Rafila, Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: „Trebuie intotdeauna sa asculti si sa respecti opiniile celuilalt, chiar daca nu esti de acord cu ele.”

Povestiti-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs, ce v-a placut, ce ati considerat diferit fata de alti recruiteri.

Colaborarea a decurs foarte bine, consiliera cu care am discutat a fost foarte draguta si a tinut cont de toate dorintele mele. Ideea de a cauta altcineva pentru tine un job este o idee excelenta. Initial nu am stiut exact despre ce este vorba. Mi -am incarcat cv_ul pe site si ulterior am fost sunata de un consilier care m-a intrebat despre jobul dorit, program de lucru, salariu, disponibilitate. Dupa o perioada, chiar uitasem de convorbire am primit un mail cu o oferta de munca personalizata, cu program, salariu, absolut tot. 

Am acceptat propunerea iar a doua zi am fost sunata pentru a stabili un interviu cu managerul firmei. Totul a decurs foarte repede. Am mai folosit si alte platforme de cautare joburi, dar aceasta consider ca este cea mai buna. 

Timpul este o resursa pretioasa, mai ales in cazul celor care au nevoie de un loc de munca. Considerati ca v-a fost mai usor sa interactionati cu platforma MEDIjobs decat sa aplicati individual la mai multe companii?

Da, cu siguranta mi-a fost mult mai usor sa interactionez cu platforma MEDIjobs. In primul rand economisesti timp, nu am mai aplicat eu la diverse firme, apoi sa astept daca CV-ul va fi vizualizat si daca ma vor chema la un interviu. De multe ori trebuie sa te duci la interviu ca sa discuti conditii de lucru si salariul oferit pe cand cu platforma MEDIjobs aceste lucruri le stiam deja cand m-am prezentat la interviu.

Cat de dificil credeti ca este sa gasesti un loc de munca in timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional in aceste momente de criza sanitara?

In cazul meu, nu este foarte dificil deoarece eu sunt biolog si este un post destul de cautat in aceasta perioada. MEDIjobs a contribuit foarte mult la cautarea acestui post. 

Citeste si: Cum obții avizul de liberă practică pentru biolog/biochimist/chimist

Cu ce ganduri va indreptati in cariera pentru 2021 si ce sperati in viitor de la cariera dumneavoastra? 

In primul rand imi doresc sa scapam cat mai repede de acest virus care a destabilizat toate sectoul sanitar, iar in al doilea rand imi doresc sa am putere de munca.

Ești biolog, biochimist sau chimist și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment