Despre e-learning și cât de mult ar trebui să investești în cursuri online

Despre e-learning și cât de mult ar trebui să investești în cursuri online

La ora actuală, cursurile online au crescut în popularitate și sunt din ce în ce mai căutate pentru că îți sporesc șansele de a investi bani pentru a face alți bani, de aceea trebuie să te gândești cum și cât să investești în propria persoană. Prin investiția în propria educație, îți poți îmbunătăți și perspectivele de carieră, astfel schimbându-ți în bine perspectivele financiare. 

Acum, mai mult ca oricând, este posibil chiar să urmezi cursuri la distanță fără a fi privit cu ochi răi de nimeni, dar iată ce factori trebuie să iei în considerare când vine vorba despre învățământul de acasă:

Ce să înveți

Să investești în propria persoană nu înseamnă doar să te gândești câți bani ai de cheltuit ci și cât timp deții. Din acest punct de vedere, timpul de care vei avea nevoie depinde de subiectul ales, pentru că dacă vrei să-ți schimbi complet cariera și să o iei astfel de la zero, vei avea nevoie chiar și de câțiva ani. Asta înseamnă că trebuie să ai ceva bani puși deoparte sau să ai în continuare o sursă de venit în timp ce studiezi. Cu toate acestea, cel mai bun lucru atunci când înveți de acasă este că majoritatea cursurilor îți permit să înveți în ritmul tău propriu, ceea ce înseamnă că o să ai cu un stres mai puțin.

Așadar, uită-te după cursuri care să fii sigur că te vor interesa pe termen lung și pune în balanță durata acestora, utilitatea lor și costurile implicate.

Citește și Academii si cursuri pentru debutanti – un ajutor in cariera ta

Costurile

Costul unui curs este unul dintre factorii de care trebuie să ții cont, pentru că dacă vrei doar să înveți ceva nou, atunci poți apela la tutoriale gratuite de pe YouTube și nu numai. Însă în această categorie intră mai mult proiecte Do It Yourself (DIY). Pe de altă parte, dacă vrei să obții și o diplomă pentru a-ți recunoaște studiile, va trebui să urmezi cursurile unor instituții acreditate, ceea ce, de cele mai multe ori, presupune cel puțin o taxă de admitere. Chiar și așa, să-ți investești economiile în propria educație este o decizie înțeleaptă, iar dacă nu ai deocamdată suficiente resurse financiare, te poți gândi la un împrumut de nevoi personale. 

Gândește-te mai întâi la cât de mult poți câștiga la nivel de entry-level cu noile tale cunoștințe și la ce nivel ai putea ajunge, ca să știi dacă merită să investești orice tip de resurse într-un astfel de curs.

Citește și Achizitia si adaptarea la noi comportamente in medicina: Din offline in online

Încercările

Un alt avantaj al învățământului la distanță este că dacă descoperi pe parcurs că nu-ți place, poți renunța oricând. De exemplu, s-ar putea ca la un moment dat să te înscrii la o Facultate de Moașe, care să dureze peste un an, dar la scurtă vreme să-ți dai seama că de fapt lucrul cu femei însărcinate și copii foarte mici nu-i de tine.

Vestea bună este că acum se găsesc mai multe cursuri online decât oricând și fiecare trebuie să ofere ceva suplimentar, cum ar fi o descriere amănunțită a modului de desfășurare a cursului și a programei, dacă vor să atragă cât mai mulți cursanți. Astfel ai ocazia să analizezi pe îndelete un curs încă dinainte să plătești taxa de înscriere. Fă cât mai multă documentare înainte, uită-te la clipurile de prezentare, citește comentariile și studiază pliantele cursurilor de care ești interesat, deoarece cu cât te documentezi mai bine, cu atât economisești mai mulți bani, timp și nervi.

Acum, mai mult decât oricând, învățământul de acasă devine ceva din ce în ce mai normal și universal acceptat, deci dacă vrei să investești în viitorul tău, ia-ți suficient timp pentru a-ți strânge energia și banii necesari, astfel încât să poți face alegerea corectă, având, totodată, un scop bine stabilit în minte.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment