Digital health: Aplicatii de mobil recomandate specialistilor medicali – Partea 1

Digital health: Aplicatii de mobil recomandate specialistilor medicali – Partea 1

“There’s an app for that” – o vorba popularizata de catre compania Apple in 2009, din momentul in care smartphone-urile si tabletele au devenit indispensabile in viata tuturor si totul – de la informare la gasirea celui mai scurt drum catre job, gasirea unui nou job, socializare sau divertisment – a devenit mult mai simplu cu ajutorul aplicatiilor. Inclusiv starea noastra de sanatate a devenit mult mai usor de monitorizat datorita varietatii imense de aplicatii care exista in App Store: app-uri de fitness, de nutritie si diete, app-uri dedicate device-urilor precum FitBit,  app-uri pentru persoane care sufera de diabet , aplicatii care te pot ajuta sa detectezi din timp cancerul de piele sau care monitorizeaza un tratament medicamentos.

Asadar, utilizatorii normali au de unde alege. Totusi, exista aplicatii de specialitate adresate si celor care profeseaza in domeniul medical. Noi am selectat patru dintre cele mai interesante aplicatii care exista in acest moment pentru device-urile mobile, utile pentru doctori, rezidenti si studenti.

  1. UpToDate

UpToDate este o aplicatie care ofera suport pentru diagnostic si tratament tuturor specialistilor cu ajutorul unei varietati de informatii medicale care provin din recomandari si cazuri documentate de catre peste 6000 de doctori renumiti la nivel global. Peste 1 milion de doctori din 170 de tari folosesc aplicatia UpToDate iar, in urma unui studiu efectuat cu ajutorul a peste 16.000 de specialisti, 94% dintre acestia au afirmat ca aplicatia le-a imbunatatit calitatea serviciilor pe care le-au furnizat. Numai in Germania, 95% din spitalele universitare folosesc UpToDate. Aplicatia poate fi descarcata gratuit, insa majoritatea continutului poate fi accesat via un abonament anual, in valoare de 499$, care poate fi individual sau poate fi achizitionat de catre o clinica, care poate apoi sa ofere acces catre toti doctorii angajati.

  1. Dynamed

O aplicatie similara UpToDate, Dynamed a fost dezvoltata de EBSCO Health cu scopul de a oferi consultanta tuturor specialistilor medicali, printr-un continut dezvoltati de experti, bazat pe analizarea cazurilor reale, sintetizarea informatiilor obtinute si redactarea acestora intr-un format usor de urmarit si inteles de catre useri. Continutul furnizat este neutru, obiectiv si poate oferi sprijin medicilor in procesul de luare a deciziilor vis-à-vis de diagnosticul si tratamentul pacientilor.

  1. Figure 1

Figure 1 functioneaza ca o retea de socializare dedicata specialistilor medicali, un adevarat Instagram al doctorilor – utilizatorii pot vedea sau posta fotografii care ilustreaza diverse cazuri medicale si pot comenta la acestea. Aplicatia e perfecta pentru doctorii care doresc sa primeasca feedback de la alti colegi de breasla pe cazurile lor sau pentru cei care doresc sa vada diverse cazuri rare din diferite colturi ale lumii. Conform fondatorului sau, Dr. Josh Landy, Figure 1 ofera o vedere transparenta in lumea tuturor celor care lucreaza in domeniul medical si care au parte de imagini mai mult sau mai putin placute, in fiecare zi. Aplicatia contine un formular de consimtamant al pacientilor prin care acestia aproba publicarea cazului lor in reteaua Figure 1. Totodata, aplicatia este gratuita.

  1. Calculate by QxMD

Aceasta aplicatie este gratuita si centralizeaza peste 150 de calculatoare medicale, de la calculator pentru Indicele de Masa Corporala, la Scorul Bishop sau Scorul Ranson. Interfata aplicatiei este una extrem de usor de folosit, toate calculatoarele fiind organizate in functie de specialitate si listate apoi in ordine alfabetica.

 

Bonus pentru neurologi : Nerve Whiz

Nerve Whiz este o aplicatie gratuita care poate oferi sprijin medicilor specialisti in diagnosticarea unor afectiuni neuromotorii. Utilizatorii selecteaza muschii slabiti sau punctele unde pacientul si-a pierdut simtul, iar aplicatia sugereaza un posibil diagnostic, alaturi de fotografii si grafice relevante.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment