Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!
Siguranta unui job stabil reprezinta pentru fiecare dintre noi o prioritate, si mai ales, este foarte important daca sunt prezente pasiunea si dedicarea. Fie ca suntem la inceput de drum sau cu ani de experienta, ideal ar fi ca un asistent medical sa aiba satisfactie si placere la locul de munca. Dar, cum de cele mai multe ori, lucrurile nu sunt chiar roz, pot aparea diverse neplaceri care ne pot determina sa facem o schimbare.
1. Stresul
Acesta este pricipalul factor care creeaza un dezechilibru psihic si poate duce la diverse stari de anxietate, letargie sau chiar depresie. Ca asistenti medicali, daca ne simtim sub presiune, observam ca lucrurile incep sa nu mai functioneze, simtim ca nu mai facem fata sarcinilor, se instaleaza starea de nervozitate, practic acela este momentul care trebuie sa ne dea de gandit. Stresul permanent poate duce la diverse boli, care se pot complica si astfel scade productivitatea, iar rezultatele vor fi din ce in ce mai slabe.
2. Obisnuinta
Aceasta este o situatie des intalnita, caci sunt cazuri in care poti avea un job de multi ani si iti dai seama ca a intervenit rutina, insa fie ca te-ai obisnuit cu colegii sau cu mediul si preferi sa nu renunti. Te complaci in situatia asta si gasesti scuze de fiecare data. Consider ca nu este cea mai buna alegere si daca actualul loc de munca nu iti mai aduce satisfactii, nu iti mai permite sa te dezvolti sau sa avansezi, cred ca este cazul sa te gandesti la o schimbare.
3. Nu primesti feedback
O situatie particulara este aceea in care te implici, esti un angajat exemplar si faci lucrurile cat mai bine, insa iti dai seama ca nu iti sunt apreciate eforturile. Realizezi ca oricat te-ai stradui, cei de sus nu sunt preocupati si nu dau importanta. Treptat, incep sa se adune frustrari, iti pierzi interesul si ramai pe loc. Inca o data, este un semn evident de schimbare.
4. Nu mai ai timp pentru tine
Daca lucrezi foarte mult, si atunci cand ajungi acasa, te gandesti in continuare la problemele de la serviciu, mai mult ca sigur este cazul sa iei o pauza si sa meditezi. Fiecare dintre noi are nevoie de timp liber, de acele momente de relaxare si deconectare. Este un timp care ne este necesar, noua, ca oameni, pentru a da randament si a functiona. Daca te afli in situatia de mai sus, cu siguranta ai nevoie de altceva!
5. Viata personala este afectata
Cand esti asistent medical, presiunea care se acumuleaza, stresul, pierderea interesului, ajung sa iti afecteze inevitabil si viata de familie. A-ti sacrifica timpul, dar si viata personala nu este o idee tocmai buna. Poate iti doresti sa lucrezi ore suplimentare, sa indeplinesti cat mai multe sarcini, insa daca observi ca balanta se inclina nepotrivit, este bine sa iti pui un semn de intrebare. Nu intotdeaua a munci in plus este corelat si cu rezultate satisfacatoare. Totul trebuie realizat intr-o maniera benefica si echilibrata. A te epuiza, nu este solutia!
Daca te regasesti in cateva dintre situatiile prezentate, fara indoiala, ai nevoie sa iei o decizie inteleapta. Daca vrei sa faci o schimbare si sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.
Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!