Cum ar trebui să arate CV-ul tău anul acesta

Cum ar trebui să arate CV-ul tău anul acesta

Sigur nu este necesar să îți spunem cât de important este CV-ul tău. Este acel document în care angajatorul regăsește toate calificările tale și îl folosește pentru a decide dacă ești sau nu potrivit pentru postul ales.

Cu siguranță îți dorești ca CV-ul tău să fie cel mai bun, bineînțeles nu ai vrea ca acesta să arate dezordonat, incomplet sau foarte greu de înțeles. Așadar, cum ar trebui să arate un CV în anul 2024?  Încercăm să îți oferim cele mai bune sfaturi despre cum poți face un CV care să se facă remarcat și să poți obține cu el un interviu și chiar job-ul mult dorit. Mai jos îți vom oferi câțiva pași simpli de urmat.

1.  Fă-l cât mai simplu și lizibil

De cele mai multe ori, un aspect curat și simplu este cel mai bun pentru CV-ul tău.

– Utilizează titluri clare și faceți-le să iasă în evidență cu litere majuscule, poate scrise chiar și cu o altă culoare.

– Asigură-te că există destule spații libere – un CV foarte încărcat este greu de citit și obositor

–  Treci peste graficele fanteziste, graficele tip „plăcintă” și ilustrațiile, care încarcă foarte mult CV-ul.

Citește și Ai trimis CV-ul greșit unei companii? Iată ce trebuie să faci (cu exemple)

2. Folosește o descriere sumară a ceea ce îți dorești

Prezintă-i  angajatorului o descriere sumară a ceea ce vrei tu să obții de la el, pe de altă parte, îi arăți și calitățile tale.

3. Pune în prim- plan abilitățile tale cele mai importante

Indiferent dacă așezi secțiunea de abilități în partea de sus sau în partea de jos a CV-ului, după experiența de lucru, asigură-te că abilitățile pe care le-ai enumerat se potrivesc cerințelor pentru locul de muncă la care ai aplicat. Nu ești sigur care sunt acele cerințe? Citește cu atenție decrierea postului, pentru a vedea ce abilități și cuvinte cheie sunt menționate în aceasta. Dacă în descrierea postului există  cerințe care implică abilități, atribuții sau calități ce tu le-ai deprins în job-uri anterioare, nu ezita să le scoți în evidență.

Iată 5 greseli intalnite des in CV-uri (conform unui manager de recrutare de la Google)

4.  Începe descrierea cu ultimul job avut

Angajatorii preferă în continuare formatul cronologic tradițional invers, în care mai întâi enumeri jobul curent sau cel mai recent avut.

5.  Folosește verbe de acțiune care să scoată în evidență realizările tale

Pentru fiecare loc de muncă, enumeră responsabilitățile și realizările tale în fraze ușor de înțeles, nu în paragrafe, care arată încărcate și sunt foarte greu de citit. Asigură-te că începi fiecare dintre aceste fraze cu un verb de acțiune puternic. Dacă nu te descurci, le poți găsi foarte ușor pe internet, împreună cu frazele unde acestea pot fi folosite.

6.  Bifează obligatoriu activitățile de voluntariat sau alte experiențe

Activitățile de voluntariat sau alte experiențe, pot să dea mai multă personalitate CV-ului tău și te poate ajuta să pari mai bine pregătit. Aceste experiențe te pot ajuta, de asemenea, să evidențezi abilitățile transferabile pe care le-ai dobândit în afara locului de muncă.

Voluntariatul este o modalitate excelentă de a câștiga experiență într-un domeniu nou, fără a fi nevoie să te angajezi pe termen lung. A face voluntariat este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți CV-ul. Voluntariatul ar putea fi punctul tău de intrare în diferite instituții.

7.  Adaugă cifre și rezultate în descrierile tale

Ori de câte ori este posibil, adaugă cifre și rezultate în descrierile tale, pentru a arăta implicarea pe care ai avut-o la un loc de muncă anterior. Poți preciza cât de mare a fost echipa ta, cât de des ai dus la bun sfârșit o anumită sarcină, câte persoane au beneficiat de ajutorul tău.

Poți folosi aceste sfaturi pentru a realiza CV-ul pentru viitor și pentru a reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus.

Vezi aici Modelul unui CV medical de nerefuzat

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment