Coronavirus | Stagiile de practică în spitale, oprite

Coronavirus | Stagiile de practică în spitale, oprite

Coronavirus oprește stagiile de practică în spitale. Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre menită să prevină răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării noastre. Printre cele mai notabile măsuri se numără cele care vizează închiderea școlilor de stat sau private. 

Însă, Comitetul Național a luat decizii care privesc și studenții care fac practică în spitale sau cursanții care urmează studii postliceale. 

Potrivit hotărârii adoptate – în urma multor ore de discuții purtate între membrii comitetului – cursurile din învățământul postliceal și profesional, dar și cele ciclurile primar, gimnazial, liceal și preșcolar sunt suspendate în perioada 11 – 22 martie 2020. 

Citește și Ce ar trebui să știi despre Coronavirus?

Perioada suspendării poate fi prelungită în funcție de evoluția situației privind numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus în țara noastră. 

Aceeași sursă mai arată că toate programele de studii privind schimbul de experiență – respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare sunt și ele sistate. Aceste cursuri sunt oprite dacă nu au fost începute anterior datei adoptării aceste hotărâri (9 martie 2020).

Este instituită și obligația ca toate instituțiile publice și private să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor ușii, precum și a altor suprafețe expuse (de exemplu, mese, birouri, scaune etc.).

Citește și https://medijobs.ro/blog/ce-ar-trebui-sa-stii-despre-coronavirus

La nivel național, autoritățile cu responsabilități în gestionarea riscului manifestat de virusul SARS – CoV – 2 intensifică acțiunile preventive derulate în spațiile publice cu aflux de persoane în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică dispuse”, se arată în hotărârea menționată.

Persoanele fizice, însă și firmele, instituțiile și alți operatori economici (inclusiv spitalele și clinicile) au obligația să respecte și să pună în aplicare măsurile dispuse de autoritățile în domeniul sănătății publice, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiile cu noul coronavirus.

Citește și Coronavirus | Medicii și asistentele, în prima linie. Care sunt drepturile și obligațiile cadrelor

Din Comitetul Național pentru Situații de Urgență fac parte șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (Raed Arafat), ministrul Sănătății (Victor Costache), ministrul de Interne (Marcel Vela), ministrul Educației (Monica Anisie) și ministrul Transporturilor (Lucian Bode) și premierul interimar al României – Ludovic Orban.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment