Conferința Națională MedLife, Ediția a VI-a

Conferința Națională MedLife, Ediția a VI-a

Conferința Națională MedLife este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate medicilor, care se organizează anual, sub egida Societății Române de Medicină Aeronautică și este creditată cu 23 puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Conferința MedLife a ajuns la cea de-a șasea ediție și, la fel ca în anii precedenți, evenimentul a reunit zeci de speakeri importanți la nivel internațional și mii de medici din diferite specialități. Evenimentul a fost structurat în două părți: cea științifică – prin abordarea multidisciplinară și transmiterea know-how-ului și cea practică – prin ateliere dedicate fiecărei specialități medicale.

Citește și: Pandemic Controller, platforma prin care medicii de familie monitorizează pacienții Covid-19

Ediția a VI-a: Medicina și antropologia în context pandemic

Din cauza contextului actual, ediția de anul acesta s-a desfășurat exclusiv online, în perioada 16-20 noiembrie, având ca subiect principal Medicina și antropologia în context pandemic. Tematica a fost aleasă în concordanță cu criza sanitară cu care ne confruntăm din cauza pandemiei de COVID-19, care a schimbat nu numai protocoalele din sistemul medical, ci și perspectivele de viitor. 

„Am decis prin această conferință să construim un amfiteatru național și internațional pentru a ne aduce la un loc ideile, emoțiile și, de ce nu, să putem ieși cu soluții”, a afirmat Nicolae Marcu, Director sănătate și operațiuni MedLife Group.

În cadrul Conferinței Naționale MedLife 2020 s-a discutat despre:

• Schimbările aduse de criza COVID-19 la nivelul sistemului sanitar;

• Transformarea sistemul medical după era COVID, din perspectiva antropologică;

• Stresul în era COVID si amploarea burnout-ului;

• Provocarile și limitările cercetării științifice în România;

• Medicina bazată pe dovezi în criza COVID.

La acest eveniment au participat 38 de speakeri români, peste 60 de personalități internaționale, atât medici, cât și antropologi. Printre invitații de onoare se regăsesc: Ass. Prof. Dr. Syra Madad (USA), epidemiolog, expert în sănătate publică; Dr. Tamara Giles-Vernick (Franța), antropolog medical; Dr. Lilla Hárdi (Ungaria), medic psihiatru; Dr. Adrian Gheorghe (UK), Senior Health Economist; Dr. Valentin-Veron Toma, cercetător la Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer”; Dr. Florin Puflea (IT), medic specialist anestezie și terapie intensivă; Dr. Maxim Untesco (IT), medic patolog; Dr. Vincenzo Di Nicola (Canada), psihiatru și terapeut relațional pentru copii și adolescenți, Universitatea din Montreal; Dr. Dora Vargha (UK), istoric la Universitatea din Exeter; Dr. Tudor Toma (UK), medic pneumolog; Dr. Stuart Blume (NL), profesor emerit în știință și tehnologie la Universitatea din Amsterdam.

Citește și: Societatea Națională a Medicilor de Familie a lansat platforma Atlas Gripal

Pentru a participa cât mai mulți specialiști la acest eveniment, organizatorii au impus ca participarea sa fie gratuită. De asemenea, pentru ca participanții să primească diplomele cu puncte EMC s-a impus participarea la transmisiunile live, timpul de vizualizare al fiecărui participant fiind contorizat de aplicația folosită, iar diplomele acordate pe baza acestor date.

Tematica edițiilor precedente

Prima Conferinţă Naţională organizată de MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, a avut loc pe 16-17 mai 2015, în București, la Athénée Palace Hilton. În cadrul acestei conferinţe au participat medici din toată ţara, angajaţi şi colaboratori MedLife, în scopul de a prezentata şi analiza preocupările şi rezultatele obţinute într-o varietate de domenii medicale, importante pentru pacienţii din România. 

Complexitatea actului medical în sistemul medical MedLife, provocări și realizări a fost tema dezbătută în cea de-a II-a ediție a Conferinței MedLife, pe 9 – 10 aprilie 2016, în București, la Athénée Palace Hilton.

Ediția a III-a a  fost organizată în Poiana Brașov, la Hotel Alpin, pe 3-7 iunie 2017. De această dată, tema a fost Abordarea cazului medical complex în cadrul MedLife: de la vulnerabilitate și riscuri la siguranța pacientului, a corpului medical și a instituției.

Etiologia, tratamentul și prevenția erorilor medicale a fost tema dezbătută în cadrul ediției a IV-a a Conferinței MedLife, desfășurată pe 9-10 iunie 2018, în București, la Hotel Marriott.

Ediția a V-a a Conferinței Naționale MedLife a avut în vedere trei elemente importante: SISTEM, MEDIC, PACIENT, perspective 2025. Aceasta s-a desfășurat între 4 și 5 octombrie 2019, în București, la Hotel Sheraton.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment