Clinical Trial Symposium 2019, Primul Eveniment din Romania Dedicat Studiilor Clinice, se Desfasoara pe 11 Octombrie la Bucuresti

Clinical Trial Symposium 2019, Primul Eveniment din Romania Dedicat Studiilor Clinice, se Desfasoara pe 11 Octombrie la Bucuresti

Prima editie a Clinical Trial Symposium 2019, un simpozion cu participare internationala dedicat studiilor clinice, se desfasoara pe 11 cctombrie la Bucuresti, in cadrul Hotelului InterContinental, incepand cu ora 8.30. 

Tema simpozionului este  „Accelerarea Accesului Pacientului la Medicamente Inovative – Provocarile de reglementare, stiintifice si operationale in studiile clinice”  si este creditat EMC.

Evenimentul care marcheaza o premiera in Romania este organizat de AVANTYO Institute of Clinical Research si se desfasoara sub patronajul EUCROF – Federatia Europeana a CRO-urilor EUCROF si a ACCSCR – Asociatia Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice din Romania, aducand astfel Romania si comunitatea sa de profesionisti pe harta  internationala de interes pentru intalniri, dezbateri si impartasirea experientelor cu scopul de a imbuntati cercetarea clinica din zona central-est europeana.

Presedintele  Comitetului de Organizare este Dr. Cristina Florescu Moraid cu experienta semnificativa nu doar in domeniul cercetarii clinice, dar si ca formator si organizator de evenimente de educatie medicala in domeniul studiilor clinice.

Clinical Trial Symposium 2019 se adreseaza sutelor de profesionisti din comunitatile farmaceutica, biotehnologie si dispozitive medicale din toata Europa, specialisti care lucreaza ca investigatori, reprezentanti ai sponsorilor, monitori, specialisti de laborator (medici, biochimisti, biologi, chimisti), farmacisti si multi alti profesionisti implicati in cercetarea clinica, dar si cadrelor medicale, medici si asistenti medicali care doresc sa se informeze in privinta studiilor clinice.

Detalii despre inregistrarea la simpozion puteti regasi aici:  https://www.clinicaltrialsymposium.com/registration

Astfel, Agenda evenimentului cuprinde peste 35 speakeri, moderatori si invitati la mesele rotunde, provenind din 14 tari, ce vor prezenta teme de ultima ora din domeniul studiilor clinice si vor participa la trei dezbateri de mare interes pentru comunitatea specialistilor de studii clinice din Romania si CEE. Vorbitorii din cadrul simpozionului sunt profesionisti de renume in domeniu si  provin din companii  internationale conducatoare de studii clinice (CROs), din industria farma care dezvolta molecule, sunt cadre universitare cu experienta in cercetarea clinica, reprezentanti ai autoritatilor de reglementare din Romania si din tari vecine (ANMDM si omologi din CEE, Comisia Nationala de Bioetica a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale),  iar doi dintre ei sunt presedintii Asociatiei Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice din Romania (ACCSCR) si Europa (EUCROF).

Evenimentul este cu atat mai interesant cu cat in Romania, spre deosebire de alte tari din Europa si din lume, studiile clinice nu sunt cunoscute  de catre pacienti si cateodata, nici de catre personalul medical care nu a avut contact in practica medicala cu aceasta zona. Astfel, publicul larg nu afla despre aspecte ce tin de adresabilitatea unui studiu clinic decat atunci cand devin pacienti pentru a anumita patologie si in spitalul sau clinica unde se trateaza, afla de la medicul curant despre existenta unui studiu clinic si criteriile de includere in astfel de studii.

Ce este un studiu clinic?

Conform Agentiei Nationale a Medicamentului, termenul de studiu clinic defineste orice investigatie facuta asupra unui subiect uman cu intentia de a descoperi sau verifica efectele clinice, farmacologice sau farmacodinamice ale unui produs (medicament, dispozitiv medical, etc.) de investigat.

De asemenea, studiile clinice pot fi folosite pentru a determina reactiile adverse ale produsului investigat sau pentru a studia absorbtia, distributia, metabolismul si excretia produsului cercetat, cu scopul constatarii sigurantei si eficacitatii acestuia. Orice produs farmaceutic, medicament care ajunge pe piata va trece in prealabil prin mai mult faze ale unui studiu clinic si in functie de complexitatea medicamentului, studul clinic se intinde pe mai multi ani, cu prinde mai multe faze si reprezinta un proces extrem de riguros din punct de vedere al testarilor medicale, al documentatiei, reglementarilor si sigurantei pacientilor.

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment