Asistent șef | 5 sfaturi pe care să le aplici de sărbători

Asistent șef | 5 sfaturi pe care să le aplici de sărbători

Perioada sarbatorilor de iarna este mai solicitanta in spital, asta pentru ca multe cadre medicale au zile libere, iar in spital raman prea putini angajati care sa faca fata cazurilor ce apar. Mai mult decat atat, medicii si asistentii au de-a face si cu stresul cauzat de faptul ca nu sunt de sarbatori alaturi de cei dragi, acasa, pentru ca trebuie sa lucreze. 

Pentru ca lucrurile sa decurga cum trebuie in ciuda conditiilor deloc prietenoase din perioada sarbatorilor, asistentii trebuie sa fie coordonati cum trebuie de catre asistentul sef. 

Iata 5 sfaturi pentru asistentii sefi pentru a trece cu bine de perioada sarbatorilor de iarna si a fi alaturi de echipa:

Citeste si: Cum să faci atmosfera mai plăcută pentru pacienții care își petrec sărbătorile în spital

Asigura-te ca programul facut este unul care nu dezavantajeaza pe nimeni intr-o masura mai mare

Toata lumea vrea sa stea acasa, in familie, in ziua de Craciun ori in noaptea de revelion, insa un lucru este cert: cineva trebuie sa si lucreze. Pentru a nu exista nemultumiri in echipa pe care o coordonezi, asigura-te ca programul este facut in asa fel incat nimeni sa nu fie defavorizat. Daca cineva trebuie sa fie totusi defavorizat, asuma-ti tu, in calitate de sef, sarcinile neplacute. 

Discuta cu toti cei din echipa pe care o coordonezi, vezi cine prefera sa lucreze de Craciun si cine de revelion si apoi incearca sa tii cont de optiuni cand definitivezi programul. Propune schimburi de tura, daca simti ca exista nemultumiri. Mentioneaza si ca persoanele care vor lucra anul acesta de Craciun, vor sta acasa in anul ce urmeaza. 

Propune o masa festiva la serviciu, in zilele de sarbatoare

Dupa ce aflati care sunt persoanele din echipa care lucreaza de Craciun, de pilda, vino cu propunerea sa pregatiti o masa festiva in sala de mese a spitalului in care lucrati. Veniti fiecare de acasa cu preparate traditionale, asezati o fata de masa cu motive de Craciun, aprinde-ti o lumanare cu miros de portocale in mijocul mesei si asezati bunatatile aduse de acasa. Luati masa impreuna, bucurati-va de bucatele traditionale si ciocniti un pahar. In acest fel, aceasta zi nu va trece ca oricare alta, iar cei din echipa nu se vor simti deprimati sau frustrati din cauza ca au petrecut o zi atat de speciala la fel ca oricare alta zi. 

Citeste si: Decorațiuni de Crăciun pentru spital – idei și inspirație!

Organizeaza o sedinta

La final de an, e important sa organizezi o sedinta cu echipa cu care lucrezi, pentru a trage concluzii. In primul rand, mentioneaza ca apreciezi munca depusa de fiecare in parte, aminteste de realizarile din ultimul an si totodata motiveaza-i pe toti din echipa spunandu-le care sunt telurile pentru noul an. 

In timpul acestei intalniri, asigura-te ca iti faci timp sa asculti parerile fiecarui asistent cu privire la unitatea medicala in care lucrati, la echipa voastra, la probleme si eventuale solutii. Comunicarea intareste orice echipa si va va ajuta sa dati randament impreuna. 

Propune sa organizati Secret Santa

Pentru ca fiecare din echipa sa primeasca un cadou de la Mos Craciun la locul de munca, e indicat sa organizati Secret Santa. Faceti biletele cu numele voastre, extrageti fiecare cate un bilet, apoi pregatiti cadouri si stabiliti o zi in care sa vi le oferiti. Momentele acestea sunt cele care fac echipa sa fie mai unita si ajuta la rezolvarea micilor conflicte sau tensiuni dintre colegi. 

Incearca sa obtii o prima de Craciun pentru cei din echipa ta

In calitate de asistent sef, poti incerca sa discuti cu superiorii tai pentru a obtine cate o prima de Craciun pentru asistentii cu care lucrezi. Chiar daca suma obtinuta nu va fi una mare, cei pe care ii coordonezi vor fi placut impresionati si se vor simti mai motivati in noul an. 

Daca nu reusesti, vino macar cu propunerea ca asistentii sa participe la un curs de specializare, iar institutia in care lucrati sa suporte cheltuielile – in acest fel, toata lumea are de castigat.

Citeste si: Cele mai inspirate cadouri de Crăciun pentru doctori și asistente!

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment