Cercetătorii au rezolvat o problemă din medicină, inspirându-se din arta origami

Cercetătorii au rezolvat o problemă din medicină, inspirându-se din arta origami

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) testează o nouă metodă de a închide o rană internă, și anume un petic care seamănă cu un origami când e uscat, iar apoi se transformă într-un gel lipicios.

Închiderea şi repararea ţesutului celular rămâne o mare provocare în cazul operaţiilor uşor invazive. În aceste situaţii, chirurgii au adesea de-a face cu vedere limitată, un grad mic de libertate şi absenţa răspunsului la pipăială”, explică Sarah Wu, cercetător MIT.

Citește și Descoperire a cercetătorilor din Israel în ceea ce privește cancerul

Cum funcţionează metoda ”origami” în medicină

În prezent, pentru a închide o rană provocată de o operaţie minim invazivă, medicii folosesc un gel bioadeziv, însă acesta se întăreşte şi poate să nu închidă rana sau se poate contamina.

Soluția cercetătorilor de la MIT seamănă cu un origami când este în afara corpului și poate fi plasat cu uşurinţă în zona afectată. 

În momentul în care intră în contact cu ţesutul umed sau organele, peticul se transformă într-un gel care acoperă rana, iar cu timpul, peticul se poate dizolva în corp fără vreun pericol. 

Cercetarea celor de la Massachusetts Institute of Technology a fost publicată în jurnalul Advanced Materials.

Citește și Cercetătorii prezic viitorul COVID-19

Printr-o serie de demonstraţii am arătat cum peticul se poate combina cu un aparat laparoscopic ca să formeze un pecete linear sau un cateter ca un balon care să vindece organe sau vase de sânge”, au spus cercetătorii.

Tehnologia și descoperirile medicale ușurează sarcina medicilor. Cu toate acestea, curățarea și vindecarea unei răni interne reprezenta o provocare pentru specialiști. Chirurgia se confruntă adesea cu limitarea vizualizării și reacții care fac ca sutura rănii să fie încetinită. Soluția creată de cercetători, „peticul” origami, este eficientă și înlătură problemele care apărea în trecut în cazul izolării unei răni interne.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment