5 rezolutii pentru medici in noul an

5 rezolutii pentru medici in noul an

La inceput de an, cu totii tragem linie si rememoram reusitele, esecurile si lucrurile pe care ne-am fi dorit sa le facem insa am neglijat. De aceea e indicat ca la inceput de an, sa ne facem o lista cu lucrurile pe care ne propunem sa le realizam in anul urmator, astfel incat sa ne stabilim telurile si sa ne mentinem motivatia pana la final de an. 

Daca nu stii cum sa iti organizezi lista cu rezolutii pentru Anul Nou, iata 5 teluri potrivite pentru cadrele medicale:

1. Sa fii in permanenta la curent cu tot ce e nou in domeniul medical

Este dificil sa tii pasul cu toate descoperirile de ultim moment in domeniul medical, insa pentru a excela in profesia de medic este recomandat sa reusesti sa faci asta. In acest sens, fa-ti un obicei din a rezerva cel putin 2 ore pe saptamana studiului, timp in care sa citesti stirile din domeniu medical si sa analizezi studiile facute in domeniul acesta. In acest fel, vei reusi sa fii in permanenta informat.

2. Sa faci un curs de specializare

Indiferent de experienta pe care o capeti in domeniu, un curs de specializare iti va prinde bine, ajutandu-te sa iti imbunatatesti performantele. Asadar, propune-ti la inceput de an sa iti faci timp si pentru dezvoltarea profesionala, in ciuda programului incarcat pe care il ai. 

Citeste si: Cum ar trebui să arate CV-ul tău anul acesta

3. Sa folosesti tehnologia mai mult, pentru a iti eficientiza munca

Timpul este pretios, mai ales pentru persoanele cu profesii solicitante cum este cea de medic. Poti insa sa iti eficientizezi munca si sa economisesti timp folosind tehnologia in avantajul tau. Exista o multime de aplicatii si programe platite care te vor ajuta sa te organizezi mai bine, fara prea mare efort. Foloseste-le pentru a face lucrurile mai simple.

4. Sa investesti timp si rabdare pentru preventie

Un medic se ocupa cu tratarea bolnavilor, insa multe afectiuni grave pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos, a unei alimentatii echilibrate si prin controale medicale regulate. Pacientii trebuie sa fie educati in acest sens, iar asta inseamna ca medicii trebuie sa investeasca timp si rabdare pentru a ii informa. 

Propune-ti ca in noul an sa te concentrezi mai mult pe partea de preventie, astfel incat pacientii sa inteleaga ce pot face pentru a evita probleme de sanatate majore precum afectiunile cardiovasculare.

5. Sa te implici intr-o campanie umanitara

Daca ti se ofera sansa de a te implica intr-o campanie umanitara, fa-o fara sa astepti sa primesti ceva in schimb. Mai mult ca sigur ai deja programul foarte incarcat, insa daca iti vei face putin timp pentru voluntariat, satisfactiile pe care le vei avea vor fi foarte mari. 

Daca vrei sa te asiguri ca respecti aceste rezolutii de inceput de an, fa in asa fel incat sa le ai mereu in vedere. Asta inseamna ca e recomandat sa ti le scrii pe o foaie si sa le tii sub privirea ta in permanenta. De pilda, poti inrama foaia cu rezolutii si o poti atarna pe perete, in birou. De asemenea, poti scrie ce iti propui pentru noul an pe prima pagina a agendei. In acest fel, stii sigur ca le vei reciti pe parcursul anului, astfel incat sa iti mentii motivatia si determinarea. 

Nu lasa pe maine ce poti face azi – inca de la inceputul anului fa demersuri pentru a iti atinge telul pentru anul in curs. Tentatia de a amana este mare, mai ales cand stii ca ai un an la dispozitie, insa cu cat amani mai mult, cu atat riscul de a te abate de la  planurile tale creste. 

Citeste si: Anul acesta fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment