5 motive pentru care sa profesezi intr-un oras mic

5 motive pentru care sa profesezi intr-un oras mic

Dupa incheierea studiilor, cei mai multi medici se indreapta catre orasele mari, unde exista mai multe oportunitati in ceea ce priveste evolutia profesionala. Exista insa o serie de motive pentru care e mai indicat sa profesezi intr-un oras mic, in calitate de cadru medical – iata care sunt avantajele de care te poti bucura intr-un oras de provincie!

Cand te gandesti la o cariera de succes, fara sa vrei te raportezi la orasele mari, in care ai nenumarate oportunitati si variante. Insa si in orasele de provincie poti avea o cariera de succes si poti chiar sa te simti mai implinit decat daca ai profesa intr-o metropola.

Care sunt avantajele unui medic care lucreaza intr-un oras mic

1. Respectul pacientilor

Intr-o comunitate restransa, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, un doctor va fi apreciat si respectat mai mult decat intr-un oras mare. Mai mult decat atat, doctorul devine o persoana importanta in viata pacientului. Pentru ca numarul de locuitori este restrans in orasele mici, medicul va cunoaste rapid si in amanunt fiecare pacient, ii va stii istoricul si ii va fi mai usor sa il trateze si sa ii faca recomandari.

Satisfactia din acest punct de vedere este mai mare pentru medicii care profesează in orasele mici si care se bucura direct de aprecierea pacientilor.

Pentru ca in orasele mici este nevoie de medici, locuitorii acestora se bucura sincer de fiecare data cand un medic nou vine in spitalul lor pentru a-i trata. Asadar, acesta va fi primit cu bratele deschise si va simti bucuria celor care il intampina. Acest lucru este foarte important pentru un medic la inceput de drum, care abia a iesit de pe bancile scolii.

2. Sansa de a dobandi cunostinte variate, într-un timp mai scurt

Intr-un spital dintr-un oras mai mare lucreaza multi specialisti asa ca sunt sanse minime sa dobandesti cunostinte care nu tin de zona ta de interes pentru ca fiecare pacient este indrumat catre un specialist. Pe de alta parte, in orasele mici nu exista foarte multi angajati si specialisti, asa ca medicii trebuie sa invete cate putin de toate – in acest fel, cunostintele dobandite capata o complexitate aparte intr-un timp relativ scurt.

3. Cheltuieli reduse

Este adevarat, veniturile pot fi mai mici intr-un oras mic pentru un medic, insa vestea buna este ca si stilul de viata in asemenea orase este mult mai putin costisitor decat in Capitala sau intr-un alt oras mare. Asadar, un doctor poate trai mai bine intr-un oras de provincie, chiar daca veniturile sale nu sunt la fel de mari ca in Bucuresti, de pilda.

Intr-un oras de provincie este, de asemenea, mai ieftin sa iti cumperi o casa. Terenurile, apartamentele, dar si casele deja construite sunt la preturi mai mici decat in orasele mari, ceea ce inseamna ca iti este mai usor sa iti achizitionezi o casa pe gustul tau. Acest lucru reprezinta un avantaj mare pentru un medic tanar, aflat la inceput de drum, care are de gand sa isi intemeieze o familie sau a facut-o deja.

4. Stil de viata mai linistit

Orasele mici vin cu un mare avantaj: traficul lejer. Daca in Bucuresti poti pierde pana la 3 ore pe drumul catre serviciu si inapoi catre casa, intr-un oras de provincie poti ajunge de acasa la spital in mai putin de 10 minute. Asta inseamna ca ai mai mult timp pentru odihna dar, si mai important, mai mult timp pentru cei dragi si chiar si pentru tine.

Totodata, nivelul de stres este mai scazut intr-un oras mic pentru ca factorii care declanseaza stresul nu sunt atat de intensi – traficul, aglomeratia din magazine, nervozitatea oamenilor, toate sunt mai reduse in orasele mici.

5. Sansa de a iti face mai repede numele cunoscut

Pentru un medic e important sa capete renume, iar intr-un oras mic, de provincie, unde vestile bune circula rapid si competitia nu e atat de acerba, e mai usor sa devii cunoscut pentru reusitele tale.

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment