3 recomandari pentru a comunica mai eficient cu furnizorii nostri

3 recomandari pentru a comunica mai eficient cu furnizorii nostri

 

Salutare,

Fiind primul articol scris pentru comunitatea MEDIjobs simt nevoia unei scurte autodescrieri:

De 5 ani, activitatile mele profesionale platite se pot traduce in event/project management si vanzare de servicii ( primii 3 ani si jumatate in industria telecom, 1 an si jumatate in business coaching, iar de 6 luni activez in nisa recrutarii in Industria Medicala). In tot acest timp am intalnit nenumarati decidenti din companii de toate dimensiunile si ciclurile de viata. In mod evident, cu o parte dintre acestea am inceput colaborari, unele dintre ele fiind active de mai bine de 3 ani, transformandu-se chiar in prietenii. Altele, insa, nu au avut acelasi parcurs fericit.  

Luam un simplu exemplu pentru aceasta ultima situatie:

  • O companie isi doreste angajarea a 3 noi colegi ca urmare a eliberarii posturilor.
  • Aceasta dorinta se materializeaza in transmiterea unei cereri de oferta agentiei de recrutare.
  • Agentia transmite oferta, insa procesul nu se materializeaza intr-o intelegere scrisa si implicit, intr-o colaborare fructuoasa de ambele parti, ca urmare a unei comunicari ineficiente.

Chiar daca, de multe ori, abilitatile tehnice sunt cruciale, se spune ca peste 75% din succesul in business se datoreaza modului in care comunicam.

Iata 3 recomandari pentru a obtine o comunicare mai eficienta cu furnizorii dumneavoastra:

  • Expunerea cat mai concreta, in scris, a criteriilor ce trebuie indeplinite pentru o colaborare de succes pe termen lung. Fie ca punem aceste criterii intr-un mail, fie intr-o agenda, scrierea lor ne poate scapa de multe situatii neplacute.
  • Stabilirea caii preferate de comunicare si raspunderea in maximum 24 de ore la orice email primit si in maximum 2 ore la orice telefon/SMS primit. E cunoscut faptul ca oamenii reactioneaza prin reflexie, asteptati-va la aceeasi rata de raspuns pe care o oferiti.
  • Programarea actiunilor dumneavoastra intr-un calendar electronic cat mai usor de folosit (recomand Google Calendar deoarece mi se pare cel mai util din punct de vedere al integrarii cu sisteme de operare si aplicatii diferite)

Rezultatele implementarii acestor obiceiuri sanatoase pot fi uluitoare si extrem de simplu de masurat. Va invit sa le incercati timp de 10 zile, iar apoi sa va notati rezultatele.

 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment