4 obiceiuri negative la locul de munca ce iti pot aduce concedierea

4 obiceiuri negative la locul de munca ce iti pot aduce concedierea

Obiceiuri negative la locul de munca, de unde sa incepem? Sunt atat de multe personalitati, idei, metode de lucru diferite, incat ne va fi greu sa le notam pe toate intr-o lista. Si sunt multe obiceiuri negative la locul de munca, care trebuie schimbate.

Desigur nu ne referim la motive ce sunt notate in codul muncii precum: furt, arest preventiv, consum de alcool sau droguri in timpul jobului, fals in acte. Situatii in care, pe langa concediere, un medic isi poate pierde permisul de practica. Ne referim la obiceiurile proaste care te vor face sa pari neprofesionist, ca nu esti potrivit pentru jobul pe care il practici.

Am identificat 4 dintre cele mai grave si des intalnite obiceiuri negative care apar la locul munca si care, in timp, au ca deznodamant concedierea.

Desi exista numeroase motive pentru care o institutie ar fi capabila sa-si concedieze unul dintre medici, daca acesta are un comportament nepotrivit, e nevoie de o ancheta serioasa care sa arate lucrurile reale, exact asa cum sunt.

Lipsa de respect fata de pacient

Cele mai multe acuzatii care li se pot aduce medicilor sunt cele care au legatura cu lipsa respect fata de pacienti. Un pacient poate reclama un medic ca nu a fost suficient de interesat de cazul lui, ca nu i-a oferit raspunsuri la toate intrebarile, ca nu i-a explicat pas cu pas cum se administeaza un tratament sau ca i-a administrat un medicament care nu i-a facut bine. Aroganta si mandria sunt doua lucruri periculoase care nu ar trebui sa se gaseasca in cabinetul unui medic.

Comportament agresiv si lipsa de respect fata de colegi

O alta acuzatie care li s-ar putea aduce medicilor ar fi aceea ca unii sunt agresivi cu colegii lor sau cu asistentele. Un medic care abuzeaza verbal sau fizic colegii, e e clar ca nu se poate integra intr-un colectiv si ca poate bloca energia echipei. Pentru a avea relatii bune la munca trebuie sa arati si sa castigi respect, iar pentru asta e nevoie sa fii politicos.

Negativitate si nemultumire

Raspunsul repetat la sugestii cu o atitudine pesimista sau contrara poate fi interpretat ca necooperant. Expresii ca ”Asta nu putem face”, ”E prea greu”, ”Nu avem timp si resurse suficiente” ar trebui evitate intr-un loc unde e nevoie de solutii eficiente si rapide. Toata aceasta negativitate te va pune intr-o lumina proasta si se va termina cu toti colegii stand cat mai departe de tine. Mai mult de atat, negativitatea poate duce la declansarea de conflicte greu de gestionat.

Raspandirea de zvonuri false

Sa concepti si sa transmiti zvonuri false despre anumiti colegi pentru a primi consideratia celorlati sau sa-ti asumi munca altcuiva ca fiind a ta ori, mai grav, sa prezinti informatii false pentru a fi tu in castig sunt obiceiuri care nu iti vor face bine in viata ta profesionala.

Sunt rare cazurile in care medicii sunt concediati, de cele mai multe ori li se ofera posibilitatea sa-si prezinte singuri demisia. Motivele pot varia de la comportament agresiv, neetic cu colegii sau pacientii, nu reusesc sa mentina standardele.

 

Daca doresti sa fii la curent cu ofertele de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

Diana Chiţu

Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.

Facebook Comment