Cum sa te descurci cand ai mai multe job-uri?

Cum sa te descurci cand ai mai multe job-uri?

Noi, cei care avem profesia de asistent medical, stim ca aceasta necesita pasiune si dedicare, dar in acelasi timp implica si mult stres. Din punctul meu de vedere, lasand la o parte toate acestea, practicarea meseriei iti aduce si numeroase satisfactii. Sunt absolut convinsa ca nu este nimic mai placut decat sa stii ca ai contribuit la zambetul larg si plin de multumire al unui om simplu, care se afla in proces de vindecare.

In ultima vreme, am observat faptul ca in domeniul medical exista o mare cerere si necesitate in ceea ce priveste specialistii, lucru care ne demonstreaza ca medicina a luat o amploare considerabila si se dezvolta din ce in ce mai mult. Astfel, si asistenta medicala a ajuns sa fie foarte cautata si tot mai multe persoane se indreapta catre aceasta cariera.

Empatia, capacitatea de comunicare si integritatea sunt esentiale in cazul de fata. Chiar daca multi aleg sa mearga in strainatate, sunt de parere ca poti profesa si aici in tara. Nu o sa intru in detalii, mai ales in ceea ce priveste partea financiara, insa pot sa spun ca dupa ce ai depasit statutul de asistent medical debutant, lucrurile se schimba in bine si se poate sa muncesti si aici, in Romania. Dupa ce iti alegi specialitatea si vezi ca te regasesti in ceea ce faci, totul devine, cu siguranta, mult mai usor.

Personal, de-a lungul carierei mele, am avut doar cate un job, full-time, insa am avut si colegi care aveau cate doua job-uri concomitent. Recunosc, mi s-a parut un act de curaj si chiar i-am intrebat cum reusesc sa se imparta si sa faca fata, unii dintre ei avand si copii.

Raspunsurile au fost multiple si m-am bucurat sa aud ca oricine poate sa faca asta, chiar daca are familie sau copii, atata timp cat este organizat, responsabil si pune suflet in ceea ce face. Fara doar si poate, oboseala isi face simtita prezenta, insa in momentul in care este placere la locul de munca, dragoste fata de meserie si dorinta de a ajuta, toate celelalte ajung sa fie infime.

Cateva sfaturi care merita a fi punctate, daca vrei sa ai doua job-uri:

  • foarte important, ar fi de preferat ca cel de-al doilea job sa fie tot pe o specialitate care iti place;
  • ar fi indicat ca unul sa fie in regim de spital, iar celalalt la privat; vei avea diversitate si vei putea sa faci comparatie intre cele doua;
  • stabileste-ti prioritatile, atat la serviciu, cat si acasa; iti va fi mult mai facil;
  • detaseaza-te de problemele personale; te va ajuta sa interactionezi mai bine cu pacientii si, implicit, va creste calitatea actului profesional;
  • sunt studii care arata ca totul porneste de la modul nostru de a gandi, de aceea fii optimist, pozitiv si pregatit sa infrunti orice situatie neprevazuta;
  • nu te neglija – poate suna cliseic, insa trebuie sa inveti sa eficientizezi timpul; aloca-ti o ora, doua, in care sa te bucuri de lucruri marunte: citeste, asculta o muzica buna, fa miscare, gateste etc., orice, numai sa te relaxeze si sa te deconecteze.

Asadar, toate expuse mai sus sunt relatari sincere, menite sa ne motiveze. Pentru mine, chiar au fost niste exemple bune, demne de urmat! Tu ai avut vreodata doua job-uri? Ce anume te-a determinat si cum ai reusit sa te descurci? Astept raspunsurile tale in sectiunea de comentarii!

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment