În Sectorul 4 al Capitalei se construiește un spital universitar de stomatologie. Potrivit unui anunț al Primăriei Sectorului 4, acesta ar fi cel mai mare spital universitar de profil din România, dar și prima astfel de unitate sanitară construită după o perioadă de 50 de ani.
Lucrările la acest spital au început în luna mai 2020 și ar urma să dureze 12 luni. În această unitate vor fi construite peste 50 de cabinete medicale dotate modern, care vor avea echipamente de ultimă generație.
„Rezultat al cooperării dintre Primăria Sectorului 4 și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifuncțional este primul spital de stomatologie din țara noastră construit în ultimii 50 de ani, dintr-o investiție publică”, spunea Primăria Sectorului 4, la momentul anunțului de începere a lucrărilor.
Citește și Cum deschizi un cabinet stomatologic: avize necesare și noi condiții de funcționare în pandemie
Suprafața spitalului va fi de aproape 5.000 de metri pătrați, iar construcția este amplasată într-o zonă accesibilă din acest sector, adică pe Șoseaua Olteniței. Clădirea va fi de tipul P + 2E, ceea ce înseamnă că vor fi un parter și două etaje. Aici se vor afla cabinetele medicale, sălile de așteptare, spațiile pentru ședințe sau alte sesiuni de prezentare, birourile administrative și grupurile sanitare.
Toate cabinetele au fost gândite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Specialiștii vor putea să efectueze și intervenții chirurgicale complexe.
În apropierea spitalului a fost deja construită o parcare pentru 236 de mașini, iar alte locuri de parcare sunt prevăzute în proiect pentru curtea unității.
„De asemenea, pe lângă funcționalitatea medicală, noul ansamblu va avea și o componentă educațională. Astfel, ca urmare a unei investiții de 2 milioane de euro, în aceeași clădire va fi construit și un amfiteatru cu o suprafață de 2000 metri pătrați pentru studenții, rezidenții și doctoranzii Facultății de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”. În prezent, aceștia își desfășoară activitatea în mai multe clădiri vechi, cu risc seismic ridicat, aflate într-o stare avansată de degradare”, mai explica la acel moment Primăria.
Citește și Formulare utile în cabinetele de stomatologie
Valoarea investiției este de aproximativ 25.000.000 lei fără TVA (bani de la Compania Națională de Investiții). Dotările (aparatura, echipamentele și mobilierul) vor costa alte 16.000.000 de lei.
„Dotarea acestei unităţi medicale va reveni Primăriei Sectorului 4 şi va face obiectul unui credit ce va fi disponibil începând cu anul 2021 de la Banca Europeană de Investiţii”, mai promite Primăria.
Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.