Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.
Mă numesc Maftei Andreea, sunt studentă în anul VI în cadrul Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu”. La alegerea acestei meserii, contribuitorul principal a fost un medic pedodont care mi-a salvat dinții temporari, și a știut să mă determine să merg cu plăcere la stomatolog.
Probabil momentul decisiv a fost când am început să îmi rog părinții să merg la control la acel medic stomatolog. Atunci am știu pentru prima dată că asta este ceea ce vreau să devin.
Ceea ce m-a făcut să urmez această facultate a fost dorința de a ajuta alți oameni, așa cum am fost și eu ajutată.
Satisfacțiile profesionale și financiare sunt principalele motive pentru care urmez acest drum. Este o meserie frumoasă, în care ai posibilitatea să evoluezi și să ajuți foarte mulți oameni.
Mă bucur foarte mult că am întâlnit oameni extrem de pasionați de meseria lor, care și-au împărtășit cu noi cunoștințele, și ne-au format pe parcursul acestor ani. După atâția ani de facultate nu aș schimba nimic în relația de comunicare pe care au avut-o profesorii cu noi. Apreciez cel mai mult că au fost mereu atenți cu noi, iar atunci când nu înțelegeam ceva ne explicau tot timpul pentru a ne fixa mai bine cunoștințele.
Citește și: INTERVIU | Eleonora Câmpeanu, studentă la medicină dentară
Încerc să îmi împart timpul între cabinet și facultate, reușind astfel să învăț lucruri noi în fiecare zi și să fiu din ce în ce mai aproape de scopul pe care mi l-am propus.
Cred ca frica de necunoscut. Trecerea de la lucrurile teoretice la cele practice. Trebuia să câștig încrederea pacienților și să îi ajut să își învingă frica de stomatolog. Din punctul meu de vedere aceasta este cea mai mare provocare pe care o are un medic stomatolog, să câștige încrederea pacientului.
Cariile dentare reprezintă una dintre problemele principale pentru care oamenii vin la stomatolog.
Întotdeauna trebuie să existe o relație de încredere între medic și pacient. Medicul trebuie să comunice cu pacientul înainte de orice act terapeutic, însă și pacientul trebuie sa își exprime punctul de vedere, rezultând astfel o relație bazată pe încredere și profesionalism.
Încă de la vârsta de 6 luni, de când erup primii dinți, este indicată vizita la stomatolog. În acest mod, vizitele vor fi regulate, iar problemele nu vor apărea.
Ca în orice sistem, întotdeauna vor exista lucruri care pot fi îmbunătățite. Sunt foarte multe lipsuri în momentul de față de care trebuie să ne ocupăm treptat.
Cea mai mare problemă o reprezintă comunicarea, consider că este nevoie de o comunicare mai eficientă.
Ați ales o meserie frumoasă, dar drumul pe care îl veți parcurge va fi unul greu, așa că nu ezitați să le cereți ajutor profesorilor, să îi întrebați când sunteți nesiguri și să învățați. În final, totul va merita.
Citește și: INTERVIU | Nica Iulia – Andreea, studentă la medicină
Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.