Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.
In primele luni din noul an, holurile din fata cabinetelor medicale sunt mai aglomerate decat de obicei, asta pentru ca inceputul de an ii determina pe oameni sa fie mai constiinciosi atunci cand vine vorba de sanatatea lor. Multi isi vor face analizele doar ca sa se asigure ca totul este in regula. De asemenea, daca pacientul acuza anumite simptome, mai mult ca sigur inceputul de an il va face sa bata la usa medicului specialist, in cautarea tratamentului potrivit.
Daca te intrebi cum vei face fata volumului mare de pacienti de la inceput de an, raspunsul este simplu: fa lucrurile pas cu pas, fara sa te agiti.
Iata cateva ponturi care te ajuta sa faci fata numarului mare de pacienti:
Multi medici au tendinta de a isi incarca programul zilnic, facand mai multe programari decat de obicei, din dorinta de a vedea cat mai multi pacienti. Nu ar trebui sa suplimentezi programarile cu mai mult de 2 pacienti pe zi, intrucat risti sa te epuizezi. Daca esti supraaglomerat, nu vei da randament, asadar, ar trebui sa iti rogi pacientii sa se reprogrmeze peste o saptamana sau doua, daca nu este vorba de ceva urgent.
In ciuda volumului mare de munca, este important sa respecti mesele zilei. O dieta sanatoasa si echilibrata te va ajuta sa faci fata provocarilor si iti va oferi energia de care ai nevoie in timpul consultatiilor. De asemenea, evita gustarile cu un aport ridicat de zaharuri, si orienteaza-te spre alimente bogate in proteine, vitamine si minerale, precum orezul integral, pestele, terciul de ovaz, carnea slaba, fructele si legumele proaspete.
Daca stai toata ziua pe scaun si te ridici doar cateva minute in timp ce consulti pacientul, in mod cert vor aparea dureri in zona lombara si rigiditate musculara. Indiferent de cat de incarcat iti este programul, o data pe ora ridica-te de pe scaun si fa cativa pasi, macar pana la receptia clinicii in care ai cabinetul.
Miscarea nu numai ca iti va detensiona corpul, insa te va ajuta sa te concentrezi mai bine, oferindu-ti un scurt moment de relaxare.
Atitudinea este foarte importanta, asadar, ramai optimist. Nu te ajuta cu nimic sa te plangi de programul incarcat, intrucat vei acumula doar mai multe frustrari. Priveste partea plina a paharului: pacientii sunt constienti de riscurile la care se expun si decid sa consulte un specialist. Gandeste-te ca intre timp, odata ce stabilesti un tratement adecvat pacientilor, vizitele vor deveni mai rare.
Este posibil ca acest val mare de pacienti de la inceputul anului sa te epuizeze atat fizic, cat si mental. Daca te simti coplesit, nu ezita sa iei o pauza. Roaga-ti asistentul sa sune pacientii pentru a ii reprograma si deconecteaza-te pret de o zi de la agitatia din cabinet.
Important este sa iti pastrezi calmul si sa te concentrezi pe ce ai de facut, fara a te gandi ca ai un numar foarte mare de pacienti de consultat. Avand o atitudine pozitiva, vei reusi sa faci fata cu brio provocarilor de zi cu zi.
Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.