Site icon MEDIjobs

Viața de rezident – cu plusurile și minusurile ei

rezident

Perioada rezidențiatului este fără îndoială una în care au loc schimbări semnificative din punct de vedere profesional. Nu va mai trebui să analizezi activitățile derulate din postura de observator exterior, ci vei primi titulatura de medic. Vei avea însă un supervizor, de la care va trebui “să furi” meserie. 

Viața de rezident ar putea părea la prima vedere floare la ureche. Este, într-adevăr, o etapă foarte frumoasă, care îți va oferi oportunități constante de evoluție și noi perspective de lucru. Totuși, este în mod clar o perioadă a descoperirilor. Îți dai seama care sunt punctele forte și ce lipsește complet din conduita profesională. De asemenea, dai piept cu tot ceea ce presupune experiența de a lucra în spital. Simți pe propria piele tensiunea de pe holuri, forfota angajaților și îngrijorările pacienților. Este un du-te-vino emoțional, un moment care te face să-ți dai seama că viața de medic rezident nu este deloc ușoară, ceea ce poate deveni copleșitor. 

Dacă ești pe punctul de a începe perioada de rezidențiat e important să nu-ți faci așteptări nerealiste sau planuri mărețe, fără o bază clară. Asigură-te înainte de toate că acorzi o atenție deosebită surselor de unde îți iei informația. 

Mai jos vei regăsi care sunt cele mai întâlnite lucruri din viața unui rezident, dar și sfaturi utile pentru a gestiona cu ușurință perioada aferentă.

Citește și: Sfaturi de la medici rezidenți | Lucruri pe care orice student ar trebui să le știe

Care este rutina zilnică a unui medic rezident?

Te întrebi cum își începe ziua un medic rezident? Care sunt gândurile lui de dimineața și ce probleme îl frământă de-a lungul zilei?

Iată care sunt cele mai importante activități din rutina unui medic rezident: 

Te-ar putea interesa și: Diferențe între parafa medicului rezident și cea a medicului specialist

La ce trebuie să te aștepți ca medic rezident?

Tocmai pentru că toate activitățile derulate în timpul rezidențiatului sunt influențate de specificitatea specializării, există și alte aspecte de care ar trebui să ții cont. 

Pe lângă informațiile valoroase și experiențele practice pe care le vei deprinde în urma orelor de lucru va trebui să iei în calcul și detalii precum: 

Citește și: Medic rezident | cum să “supraviețuiești” turelor de noapte

Te-ar putea interesa și: Cum să te angajezi ca medic rezident | condiții de angajare și acte necesare

Concluzii

Viața de rezident nu-i deloc ușoară. Este, totuși, o perioadă care îți va oferi multe momente revelatoare. Te vei descoperi pe zi ce trece, ceea ce îți va oferi șansa să îți îmbunătățești constant abilitățile. Este o muncă intensă cu sinele, dar și cu cei care se află în situații critice. Pe lângă responsabilitățile aferente unui medic rezident, va trebui să gestionezi și programul solicitant, stabilit în funcție de fiecare specializare în parte. Tocmai de aceea, e important să acorzi o atenție deosebită momentelor de odihnă. 

De asemenea, e important să nu-ți faci așteptări sau gânduri nerealiste. Perioada de rezidențiat poate fi un carusel de emoții și stări. 

Rămâi concentrat pe ceea ce contează și dă tot ce-i mai bun pentru a deveni un medic de succes!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version