Site icon MEDIjobs

Top 7 resurse online și offline pentru studenții la medicină

student medicină

Studenția este fără îndoială una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui cadru medical aflat în plină ascensiune. Anii petrecuți în facultate vin la pachet cu amintiri memorabile, dar și cu multe informații de asimilat. Ca specialist responsabil pentru salvarea vieților și tratarea pacienților aflați în suferință trebuie să știi cum și când să acționezi. Asimilarea continuă a informațiilor este cea care te va ajuta să devii din ce în ce mai bun și să treci cu brio examenele. 

Setea de cunoaștere reprezintă principala caracteristică a cadrelor medicale dornice de evoluție. Este eticheta celor care vor să-și depășească limitele și să ajungă la succes. Cu o bază bine sedimentată de informații și experiențe poți face față cu brio provocărilor și situațiilor limită întâlnite în carieră. Într-o industrie atât de volatilă precum este medicina va trebui să gestionezi aproape zilnic momente tensionate și cazuri urgente. Tocmai de aceea, e important să-ți alegi cu atenție resursele de studiu. Mediul online se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în ceea ce privește răspândirea și accesarea informațiilor științifice. Este canalul ideal care te poate ajuta să rămâi la curent cu noile inovații folosite în industrie. Totuși, nici resursele offline nu s-au demodat. Ba din contră, rămân încă în topul preferințelor studenților. Fiecare sursă de informație, dacă este aleasă corespunzător, poate crea contextul ideal evoluției.

Te întrebi de unde poți afla cele mai noi descoperiri științifice? 

Iată top 7 resurse online și offline ideale pentru studenții la medicină pe care trebuie neapărat să le bifezi: 

  1. Dr. Najeeb lectures 

Una dintre cele mai populare surse de informații pentru studenții la medicină, farmacie, stomatologie sau asistență medicală. Platforma a fost creată special pentru a oferi o interfață prietenoasă, intuitivă și ușor de accesat. Prezintă peste 800 de videoclipuri cu explicații detaliate din domenii precum anatomie brută, neuroanatomie, embriologie, histologie, fiziologie, biochimie, genetică, farmacologie, microbiologie, imunologie și patologie. Dr. Najeeb este cel care susține cursurile online și este recunoscut pentru stilul său pedagogic aparte. Face analogii interesante și știe să explice chiar și cei mai greu de reținut termeni de specialitate. Secretele sale? Ilustrațiile grafice detaliate și felul lui de a fi – unic, amuzant și memorabil. Pentru a accesa toate videoclipurile va trebui să-ți faci un cont și să plătești lunar un abonament. Există și resurse gratis, pe care le poți vizualiza cu ușurință. 

Află și Ce podcast-uri să asculți dacă ești medic dentist sau student la medicină dentară

  1. PubMed

Concepută în anul 1996, PubMEd rămâne o platformă populară în rândul celor care își doresc să acumuleze informații noi. Este o resursă gratuită, care conține peste 35 de milioane de rezumate și citări folosite cu precădere în literatura medicală. Nu oferă acces total la articole și reviste de specialitate, dar reprezintă o bază foarte bună de extragere a informațiilor cheie. A fost dezvoltată de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice (NCBI). Conținutul pe care îl oferă face parte din domenii precum biomedicină, științe comportamentale și bioinginerie. Fișierele pot fi descărcate rapid în computerul personal. Platforma îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a accesa diverse instrumente de analiză pentru datele colectate. 

  1. Geeky Medics 

Cu o reputație foarte pozitivă în ceea ce privește furnizarea resurselor educaționale, Geeky Medics reprezintă alegerea ideală pentru cadrele medicale în devenire. Oferă atât videoclipuri și explicații grafice, cât și ghiduri și documente scrise care vizează domenii precum cardiologie, neurologie, endocrinologie, obstetrică și ginecologie. Devine, așadar, soluția indicată atât pentru cei care preferă metodele clasice de învățare, cât și pentru cei cu o memorie vizuală foarte bună. Pe lângă site-ul propriu-zis, ai la dispoziție și o aplicație facilă, disponibilă pe IOS și Android, care îți va permite să înveți oriunde. Geeky Medics este despre educație continuă și dorință de cunoaștere, dar și despre o comunitate bine închegată de studenți la medicină. Dacă vrei să cunoști oameni cu aceleași scopuri ca tine și să faci schimb de experiențe, nu ezita să accesezi platforma. Acolo vei găsi mai multe informații despre aplicație și resursele medicale furnizate. 

Citește și articolul despre Viața de student la Medicină: 10 lucruri pe care merită (și ai vrea) să le știi dinainte, ca să îți fie mai ușor

  1. Healthline

O bază de date recomandată atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți. Este o platformă care reunește articole diverse din cele mai populare reviste medicale. Oferă informații variate despre afecțiuni precum Alzheimer, depresie sau cancer de sân. Este una dintre cele mai vaste surse de informare, care punctează importanța sănătății fizice, dar și psihice. Toate datele și statisticile publicate sunt evaluate de profesioniști în domeniu, pentru a le demonstra credibilitatea. Se pune foarte mare preț pe actualizarea constantă a informațiilor, tocmai de aceea, peste 150 de experți lucrează la analiza articolelor disponibile pe platformă. 

  1. Osmosis

Procesul de învățare nu a fost nicicând mai ușor. Datorită platformei Osmosis, sesiunea de examene nu îți va mai da bătăi de cap. Vei reuși să asimilezi cu ușurință informațiile, tocmai datorită modalității interactive de prezentare. Există peste 100 de persoane, cu pregătire medicală, care se ocupă de crearea conținutului și prezentarea lui într-o formă care poate fi ușor de asimilat. Devine alternativa ideală atât pentru studenți, cât și pentru cei care susțin cursurile. Dacă vrei să testezi aplicabilitatea platformei, poți accesa gratuit timp de 7 zile resursele furnizate de specialiști. 

  1. conferintemedicale.ro 

O resursă în care poți vedea care sunt principalele evenimente online și offline la care poți participa. Nimic nu se compară cu eficiența întâlnirilor față în față și a workshop-urilor interactive. Acolo vei putea afla mai multe informații despre domeniul pe care l-ai ales pentru a-ți construi o carieră. În plus, este un prilej numai bun de a cunoaște oameni noi, cu perspective și experiențe de viață diferite. Ca medic sau asistent medical în devenire e ideal să te alături unei comunități a căror membri împărtășesc aceeași pasiune pentru a descoperi lucruri noi. De la ei vei putea învăța secrete care pot eficientiza tratamentele, dar și sfaturi practice pe care le poți aplica în situațiile neprevăzute. 

  1. Biblioteca universității 

Poate cea mai folosită resursă offline cu care nu poți da greș niciodată. Ai acces gratuit la cărțile și articolele de specialitate pe care le oferă. Ba mai mult, poți vizualiza rapid care sunt titlurile disponibile și cum le poți furniza. În cazul în care vrei să-ți extinzi cunoștințele și să consulți mai multe variante, poți încerca și bibliotecile altor facultăți. Nu este nimic greșit în a căuta cele mai bune surse de învățare. Ba din contră. Este o dovadă a interesului față de știință și a dorinței de a deveni un cadru medical capabil să ducă la bun sfârșit orice caz medical. 

Concluzii 

Nu contează ce resurse academice folosești, important este să îți dorești să devii din ce în ce mai bun. Ca viitor cadru medical ai nevoie de pregătirea adecvată pentru a putea face față situațiilor limită și momentelor tensionate. Mediul online abundă de platforme și aplicații care îți vor fi de mare folos în asimilarea cu ușurință a termenilor tehnici și a informațiilor de specialitate. Nu trebuie să scapi din vedere nici alternativele offline. Participarea la evenimente și conferințe medicale te va ajuta să cunoști oameni de calitate și să ieși din zona de confort. 

Folosește eficient resursele de învățare offline și online și bucură-te de perioada frumoasă a studenției!

Exit mobile version