Site icon MEDIjobs

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni

Klaus Iohannis

Angajații din domeniul medical, în special personalul din medicina de urgență au devenit eroii populației, în ultimul an, datorită faptului că au intervenit și au salvat numeroase vieți, neglijându-și familiile și propria viață.

De Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, Klaus Iohannis, președintele României, a vizitat cea mai nouă Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, din București și a transmis un mesaj angajaților din domeniul medicinei de urgență. 

„Astăzi este Ziua Internațională a Medicinii de Urgență și dați-mi voie, în primul și în primul rând, să-i felicit pe toți care lucrează în acest domeniu al medicinii de urgență… Doamnelor, domnilor, vă admir! Vă admir pentru dăruirea, pentru abnegația cu care vă faceți profesia. Salvați vieți în fiecare zi, dați speranță oamenilor bolnavi și pentru asta meritați nu doar felicitări, ci și mulțumiri”. 

Citește și: Alocare urgentă de bani pentru reabilitarea spitalelor: 50 milioane euro printr-un memorandum

O nouă Unitate de Primiri Urgențe la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

Noua Unitate de Primiri Urgențe la Spitalul „Bagdasar-Arseni” va avea un regim de înălţime S+P+2E şi va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Unitatea va cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi.

Secţia urgenţelor majore va fi extinsă, cea a urgenţelor minore va fi precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare.

Această clădire va fi noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” întrucât, potrivit reprezentanților Primăriei, cea veche „funcţionează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate şi care transformă acest spaţiu într-o zonă mixtă de aşteptare şi de urgenţă, fapt ce duce la numeroase probleme de igienă şi chiar la situaţii conflictuale cu cadrele medicale, având repercusiuni asupra calităţii actului medical”.

Citește și: La Cluj se va construi singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din Nord-Vest

Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe au fost finalizate și urmează ca aceasta să fie inaugurată în următoarele zile, potrivit declarației președintelui Iohannis. „Astăzi am venit la o unitate UPU nou-nouță, care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, o unitate care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății. Iată că, dacă lucrează împreună autoritatea locală cu autoritatea centrală, se pot realiza astfel de proiecte. Primăria de sector s-a ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătății a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România”.

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version