Site icon MEDIjobs

Meseria de asistent medical: Ce presupune lucrul cu vârstnicii?

asistent medical

Meseria de asistent medical cuprinde un lung șir de experiențe și cunoștințe. Fiecare zi devine o nouă provocare interesantă, mai ales când lucrezi cu persoane vulnerabile, aflate la vârsta a treia. Perioada bătrâneții este una dintre cele mai dificile etape din viața unui om. Înaintarea în vârstă accentuează nevoile psiho-sociale, tocmai de aceea bătrânii se simt adesea singuri și neputincioși. Ieșirea din câmpul muncii și izolarea de realitatea cotidiană devin principalele surse ale dezvoltării afecțiunilor diverse. Evident, totul este influențat de calitatea vieții și mediul de proveniență. În topul țărilor care oferă nivel de trai ridicat se numără Elveția, Danemarca și Olanda. Aici puterea economică, serviciile medicale și programele de asistență socială se bucură de o dezvoltare fulminantă.  

Imaginează-ți acum viața vârstnicilor din România. Efectele crizei economice care a luat amploare în anul 2008 se resimt și acum asupra unor anumite segmente ale populației. Cei mai vizați sunt bătrânii, care se confruntă cu numeroase probleme de sănătate, dar și de natură economică. Conform unui studiu realizat pe un eșantion de 222 de vârstnici principalele afecțiuni care apar la vârsta a treia sunt:

–   Dezechilibre la nivelul sistemului cardio-vascular

–   Cancer pulmonar, de colon sau de prostată

–   Stări de anxietate, depresie și atacuri de panică.

Meseria de asistent medical – Principalele activități de îngrijire a vârstnicilor

Dacă ai ales să lucrezi cu persoanele în vârstă ar trebui să știi că răbdarea este cheia experiențelor de succes. Bătrânii au nevoie de o îngrijire specială, care necesită următoarele activități:

Citește și: Ingrijirea paliativa – o abordare recenta si necesara

Ce trebuie să știi înainte să lucrezi cu vârstnicii?

Viața unui asistent medical este presărată de activități dinamice și oportunități constante de evoluție. În fiecare zi vei învăța lucruri noi, care te vor ajuta să te dezvolți atât din punct de vedere profesional, dar și personal. Îngrijirea bătrânilor poate părea la prima vedere o misiune mult prea dificilă. Însă, lucrurile nu stau deloc așa.

Există câteva aspecte care te vor ajuta să te bucuri de performanțe extraordinare și experiențe plăcute:

Te-ar putea interesa și: Ghid | Abilități și stiluri de comunicare în nursing: Dialogul empatic, esențial în relația asistent – pacient

Concluzii

Asistența medicală în cazul vârstnicilor poate deveni, așadar, o adevărată provocare. E nevoie de multă răbdare și atenție la detalii pentru a definitiva rezultate de succes. Pe lângă problemele de sănătate, vârstnicii se confruntă de asemenea cu stări de singurătate și depresie. Tocmai de aceeam pe lista activităților care nu lipsesc din rutina unui asistent medical se numără atât îngrijirea leziunilor și administrarea tratamentului, cât și menținerea armoniei la nivel psihic.

Totuși, munca îți va ușurată semnificativ dacă adopți o atitudine optimistă, empatică și orientată exclusiv către nevoile speciale pe care le prezintă vârstnicii. De asemenea, serviciile pe care le oferă MEDIjobs te vor ajuta să găsești locul de muncă potrivit cerințelor tale. În mai puțin de două minute îți poți crea un cont gratuit și să explorezi toate ofertele de muncă create special pentru tine. Practic, companiile aplică pentru tine, nu tu pentru ele.

Bucură-te de experiențe premium și apelează doar la servicii de calitate!

Exit mobile version