Site icon MEDIjobs

Ghidul Beneficiarului: Cum pot obține cabinetele de planificare familială echipamente și renovare gratuite

ghid beneficiar

Ghidul Beneficiarului care vizează dotarea cu echipamente a cabinetelor de planificare familială a fost lansat în consultare publică de Ministerul Sănătății. Finanțarea pentru dotările unităților va fi acordată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De menționat este că în cadrul PNRR sunt 2,45 de miliarde de euro pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii spitalelor din sistemul sanitar.

Ce cuprinde Ghidul Beneficiarului

Potrivit Ghidului Beneficiarului, în cadrul obiectivului „Cabinete de planificare familială” vor fi dotate sau reabilitate 119 de astfel de unități deja existente. 

Aceste cabinete vor avea, dacă este cazul, intervenții de reabilitare și reamenajare, dar vor primi, de asemenea, și dotări de aparatură medicală de laborator și imagistică (de exemplu: dispozitive de tip point-of-care plus analizor pentru detecția infecțiilor cu transmitere sexuală, ecograf cu ultrasunete echipat cu sonde ginecologice ultraportabil, microscop, echipamente IT, frigider, mijloace de transport biciclete). 

Investiția are un buget total de 10.000.000 de euro și va fi realizată prin patru metode: 

Rata de finanțare este în proporție de 100%, asta înseamnă că nu este necesară contribuția proprie din partea aplicantului.

Citește și Raport privind activitatea rețelei sanitare în 2021: A crescut numărul medicilor, dar și numărul pacienților

Componentele proiectului

Investiția presupune atât renovări, cât și dotări pentru cabinetele de planificare familială. 

Astfel, un proiect poate conține:

În același timp, există și o listă de cheltuieli care nu vor fi acoperite de investiție, de exemplu: cheltuieli cu închirierea, comisioane, taxe, amenzi, penalități, obținerea avizelor și autorizațiilor, publicitate, informare, audit etc.)

Pot aplica toți reprezentanții unei entități publice care deține o unitate sanitară în cadrul căreia există cabinet de planificare familială. Important este faptul că „sunt eligibile și entitățile publice care dețin o unitate sanitară în cadrul căreia există cabinet de ginecologie și pentru care conducătorul unității completează o declarație pe propria răspundere prin care își asumă că va derula și activități specifice planificării familiale prin cabinetul de ginecologie”. 

Proiectele vor fi implementate de la data semnării contractelor de finanțare, dar după data de 1 octombrie 2022. Iar termenul limită până la care sunt finalizate obiectivele este 30 martie 2025. 

Te-ar putea interesa și Ministerul Sănătății înăsprește condițiile pentru cei care vor să devină manageri de spital sau de DSP

Dosarele de finanțare în cadrul acestei Investiții se încarcă pe platforma PNRR și vor include: cererea de finanțare, echipamente, declarația de eligibilitate, declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal, atestate de studii complementare sau adeverințe care atestă faptul că solicitantul este în curs de finalizare a cursurilor (dacă sunt solicitate echipamente pentru care sunt necesare competențe), devizul de lucrări și oferta aferentă acestuia care a stat la baza fundamentării bugetului (pentru „Componenta Renovare”), RLV-ul spațiului în care se desfășoară activitatea (pentru „Componenta Renovare”), documente referitoare la statutul solicitantului și reprezentantul legal.

Persoanele interesate de finanțare pot trimite întrebări cu privire la Ghidul Beneficiarului utilizând următoarea adresă: info.cpf@ms.ro, iar răspunsurile la întrebări vor fi comunicate de Ministerul Sănătății în maximum 5 zile lucrătoare.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version